Rapsodija Barselone, slavlje Betisa u vatrenom derbiju Andaluzije

Barselona je preuzela lidersku poziciju zbog bolje gol razlike od Reala
0 komentar(a)
Đordi Alba, Foto: Reuters
Đordi Alba, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.09.2018. 20:56h

Barseloni je trebala pobjeda od pet golova razlike da preuzme lidersku poziciju Realu nakon 3. kola Primere. I uspjela je, pošto je novajliji u eliti, Ueski, ubacila čak osam lopti u mrežu za pobjedu od 8:2.

Ueska, koja je prethodne sezone igrala u Segundi, sjajno je otvorila utakmicu golom 19-godišnjeg Kolumbijca Kuća, ali je Barsa preokrenula 20-tak minuta kasnije. Barsa sa da ima maksimalnih devet bodeova i gol razliku 12:2, dok Real uz isti bodovni saldo ima gol razliku od 10:2.

Mesi u 16, autogol Pulida u 24, te gol Luisa Suaresa u 39. minutu za domaćina, i još gol Galajara u 42. minutu su viđeni do poluvremena.

U nastavku je postojala samo Barsa a redom su se upisivali u strijelce - Dembele 48, Rakitić u 52, Mesi u 61, Alba u 81, i opet Luis Suares sa penala u 93.

U vatrenom derbiju Andaluzije slavio je Betis - 1:0.

Duel na Viljamarinu riješio je Hoakin u 80. minutu.

Sevilja je od 66. imala igrača manje, nakon što je Roke Mesa dobio drugi žuti karton.

Valensija nije uspjela da savlada Levante u gradskom derbiju (2:2). Levante je silovito ušao u utakmicu pred svojim naviajčima, bez respekta prema slavnijem gradskom rivalu i već u 13. minutu Marti Rođer je pogodio za vođstvo. Ipak, radost domaćih je trajala tri minuta jer je zvijezda Mundiajla u Rusiji, Dmitri Čerišev pogodio za poravnanje. Domaćin je ipak imao vođstvo na poluvremenu, drugim golom Rođera u 33. minutu.

Valensija je pritiskala u nastavku i Pareho je u 52. minutu sa penala pogosio za, ispostavuiće se, konačan rezultat.

Imala je Valensija šansi, naročito nakon isključenja Koke u 76. minutu, ali je najbliža bila u finišu kada je Santi Mini poništen gol zbog ofsajda.

A Alaves je dobio Espanjol i to nakon preokreta. Gosti su poveli u 42. sa penala koji je pogodio Leo Baptisato, a domaćin je preokrenuo golovima Bastona u 57 i Sobrina dva minuta kasnije.

Bonus video: