Rasizam i u Portugalu: Napadač Porta napustio teren zbog uvreda sa tribina

Marega se nakon utakmice oglasio putem instagrama te je navijače koji su ga vrijeđali nazvao idiotima", a posebno se osvrnuo i na sudiju
2454 pregleda 1 komentar(a)
Musa Marega, Foto: AP
Musa Marega, Foto: AP
Ažurirano: 17.02.2020. 12:16h

Napadač portugalskog velikana Porta Musa Marega napustio je teren tokom susreta 21. kola na gostovanju Vitoriji u Gimaraešu zbog rasističkih uvreda koje su mu upućivali domaći navijači.

Marega je u 60. minutu postigao pogodak za, pokazaće se, konačnih 2:1 za Porto, a potom je pokazivao na svoju boju kože u znak odgovora domaćim navijačima koji su ga vrijeđali od samog početka meča.

Glavni sudija mu je zbog te reakcije pokazao žuti karton, a kako se vrijeđanje nastavilo Marega je odlučio da napusti teren. Ipak, saigrači su ga nagovorili da ostane, ali ga je trener Serđo Konseisao u 72. minuti ipak zamijenio.

"Maregu su vrijeđali još od zagrijavanja. Mi bi trebalo da budemo jedna porodica, bez obzira na nacionalnost, boju kože, visinu. Ovo što se dogodilo danas je neprihvatljivo", rekao je Konseisao nakon susreta.

Marega se nakon utakmice oglasio putem instagrama te je navijače koji su ga vrijeđali nazvao idiotima", a posebno se osvrnuo i na sudiju.

"Želio bih se zahvaliti i sudiji koji me nije branio već mi je dao i žuti karton jer sam branio svoju boju kože. Nadam se da te više nikada neću vidjeti na fudbalskom terenu. Ti si sramota".

Bonus video: