Raspad Reala, Mesi završio godinu s 91 golom

Barsin čarobnjak tako je završio godinu s 91 golom, što je novi rekord svjetskog fudbala i izazov za sve fudbalere. Ko je najveći kandidat da obori taj rekord? Vjerovatno ponovo Mesi...
5 komentar(a)
Mesi, Foto: Beta/AP
Mesi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.12.2012. 21:26h

Barselona ima 16 bodova više od Reala - više nije pitanje da li će Žoze Murinjo biti trener “kraljevskog kluba” u narednoj sezoni, već da li će dočekati februarske duele sa Mančester junajtedom!

Nakon remija kod kuće se Espanjolom prošle sedmice, Real se sinoć raspao u Malagi. Učesnik Lige šampiona iskoristio je blago rečeno očajno izdanje madridskog sastava i slavio sa 3:2.

Svi golovi postignuti su u drugom poluvremenu. Isko je u 49. doveo Malagu u vođstvo šutem sa ivice šesneasterca, da bi Real poravnao zahvaljujući autogolu Sančesa u 66.

Potom je na scenu stupio rezervista Roke Santa Kruz - Paragvajac je dva puta u svega tri minuta savladao rezervnog golmana Reala Adana. Benzema je u 83. minutu smanjio na 2:1 na asistenciju Ozila, ali vremena za Real više nije bilo...

"Neću dati ostavku, niti se plašim za svoj posao. Ipak, nisam dijete - znam da je nakon loših rezultata najodgovorniji trener", rekao je Žoze Murinjo nakon meča.

Portugalac je prvi put od kada vodi Real ostavio na klupi kapitena Ikera Kasiljasa. “Marka” i “As” objavili su sinoć da je puklo i u svlačionici madridskog kluba...

Barsa je savladala Valjadolid sa 3:1, u posljednjoj utakmici u 2013. godini. Ekipu je na “Zorilji” prvi put ove sezone vodio Žordi Roura, jer se Tito Vilanova oporavlja od operacije tumora parotidne žlijezde.

Ekipa Miroslava Đukića odolijevala je napadima Barselone sve do 43. minuta, kada se Mesi odličnim driblingom dočepao kaznenog prostora i napravio višak za Albu na lijevoj strani. Bek Barselone je ubacio pravovremeno za Ćavija - Katalonci su poveli sa 1:0...

Ostalo je bilo rutina. Mesi je u 57. minitu promašio veliku šansu (šutirao desnom nogom), ali se iskupio samo dva minuta kasnije, svojom ljevicom - Argentinac je nanizao dva protivnička fudbalera prije nego što je sa ivice šesnaesterca, od stative gađao za 0:2.

Barsin čarobnjak tako je završio godinu s 91 golom, što je novi rekord svjetskog fudbala i izazov za sve fudbalere. Ko je najveći kandidat da obori taj rekord? Vjerovatno ponovo Mesi...

Valjadolid je u nastavku smanjio na 2:1 preko Guera, ali je konačan rezultat postavio je Teljo u 93. minutu, samo minutu nakon što je ušao umjesto Pedra.

Saragosa je u posljednjem subotnjem meču iznenadila Atletik Bilbao na "San Mamesu", slavila je 2:0 golovima Apona u 31. i Postige u 31. minutu.

Bonus video: