Raspopović uzdanica Rijeke: Đalović i Vešović su otvorili vrata crnogorskim igračima

Desni bek Rijeke Momčilo Raspopović oporavio se od teške povrede i ustalio se u timu Igora Bišćana
4444 pregleda 1 komentar(a)
Momčilo Raspopović
Momčilo Raspopović

Podgorički “plavo-bijeli” nisu uspjeli da u prvom meču 2. kola kvalifkacija pod Goricom naprave iznenađenje protiv Zarje, i nakon poraza od 3:1 u revanšu su šanse sveli u domen teorije.

Riječki “plavo-bijeli”, s druge strane, još nisu startovali na putu ka grupnoj fazi Lige Evrope, ali Momčilo Raspopović se nada da će u omiljenim bojama osjetiti draž utakmica u Evropi.

Desni bek Rijeke, nekadašnji fudbaler Budućnost, ne krije da mu je teško pao poraz kluba u kojem je ponikao.

- Da, naravno da sam gledao i navijao za svoj klub, ali... Previše neiskustva u igranju sa ekipama kvaliteta Zarje je bilo vidno, a mislim da su i igrači Budućnosti podlegli i atmosferi i stekao sam utisak da su previše respektovali rivala. Žao mi je što zbog nekoliko kikseva Budućnost nema bolji rezultat za revanš - kazao je 25-godišnji fudbaler.

Raspopović je iz Budućnosti u zimu 2018. godine dat na pozajmicu Rijeci, u kojoj je uspio da se kod proslavljenog Matjaža Keka izbori za status prvotimca, i na ljeto iste godine potpiše četvorogodišnji ugovor sa viceprvakom Hrvatske.

- Ponosan sam na taj, ali i na uspjeh da sam status prvotimca izborio i kod sadašnjeg trenera Igora Bišćana, bivšeg prvaka Evrope sa Liverpulom. Čak i nakon oporavka od povrede i operacije rupture zadnjih ukrštenih ligamenata, ja sam standardan na desnom beku, a to nije lako jer je liga odlična. Čak pet timova se pojačalo kako bi se borilo za drugu poziciju, koja od naredne sezone garantuje kvalifikacije za Ligu šampiona. Toliko je 1. HNL napredovala kao liga. Naravno, mi se ne odričemo ni od borbe za titulu, ali smo relani, jer Dinamo je sila i za Evropu.

Raspopović je upravo protiv Dinama prošle sezone postigao prvi gol za Rijeku, i to sjajnim udarcem iz daljine...

- Bilo je super, ali bih bio srećniji da sam u 90. minutu Superkupa pred ovu sezonu uspio da opet savladam Livakovića, ali se ovoga puta nije dao iznenaditi. Bravurozno je odbranio i Dinamo je zasluženo osvojio Superkup. Mi smo startovali pobjedama u prvenstvu, a cilj nam je drugo mjesto i da probamo da opet osvojimo Kup. Time bismo ponovili prošlogodišnji uspjeh, samo bi to ove sezone bilo značajnije, baš zbog kvalifikacija za evropsku elitu.

Raspopović ima još tri godine ugovora sa Rijekom, koja je odavno ozbiljan, evropski klub, jedini koji je u Hrvatskoj u posljednjoj deceniji prekinuo dominaciju Dinama (titula 2017).

- Zadovoljan sam, i više od toga. Uslovi u klubu su odlični, sjajan je rad i atmosfera, a o navijačima i ljudima, kao i samom gradu, suvišno je trošiti riječi. Sve je fenomenalno, ali imam i osjećaj da sam privilegovan zbog podatka da sam crnogorski fudbaler, a Radomir Đalović i Marko Vešović su profesionalnošću i nevjerovatnim igrama otvorili vrata Rijeke za sve naše igrače - ističe Raspopović.

- Imao sam i sreće da završim oporavak od operacije pred početak priprema. Prošao sam ih kompletne, odigrao i dva kontrolna meča a standardan sam bio u Superkupu i prvom kolu prvenstva. Straha od povrede nema, malo mi još treba da uđem u pravu formu i nadam se da će to biti u utakmicama Lige Evrope. Važno je, zbog dalje karijere biti na radaru velikih klubova, a tako i do ostavrenja sna. Svakom crnogorskom igraču je san da zaigra u nacionalnom dresu, ja jesam prošao sve mlađe reprezentativne selekcije, ali želim da zaigram u dresu “hrabrih sokola”. To neće biti lako, pošto smo sjajno pokriveni na poziciji desnog beka gdje igraju Adam Marušić i Vešović, ali trudiću se da dobrim igrama dobijem šansu - zaključio je Raspopović.

Rijeka je sjajna odskočna daska za prelazak u lige petice

Rijeka se u posljednjih nekoliko sezona profilisala u klub iz vrha prve hrvatske lige, i uspjela je da “razdvoji” vječite rivale Dinamo i Hajduk.

- Prije tri sezone Rijeka je uspjela da osvoji duplu krunu u Hrvatskoj, a rad sa Kekom, i sada sa BIšćanom puno znači na planu ličnog napretka. Bišćan je sa Liverpulom osvojo Ligu šampiona, i svakako da nam to njegovo iskustvo puno znači, ali i cjelokupan stručni štab sastavljen je od igrača velike međunarodne reputacije. Eto, naš kapiten Filip Bradarić je i iz Rijeke ostvario basnoslovan transfer u Kaljari prošlog ljeta. U klubu su sjajni uslovi i zaista se radi puno i kvalitetno. To mi prija, znam da sam na dobrom putu i ovdje se osjećam odlično - zaključio je Raspopović.​

Bonus video: