Razlika u klasi: Mladost izgubila 2:0 od Ludogoreca

Bugarski šampion bio puno bolji od crnogorskog, a do pobjede je došao golom Mocija iz sumnjivog penala u 18. i Lukokija u 26. minutu.
0 komentar(a)
Mladost, Foto: Uefa.com
Mladost, Foto: Uefa.com
Ažurirano: 13.07.2016. 19:35h

Mladost je izgubila od Ludgoreca u Razgradu, 2:0, na debiju u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Revanš u Podgorici narednog utorka biće formalnost, jer je prva utakmica pokazala da je svjetlosna godina u razlici u kvalitetu između bugarskog i crnogorskog šampiona.

Krajnji rezultat je čak i povoljan za izabranike Nikole Rakojevića, s obzirom na odnos snaga na "Ludogorec areni", naročito u prvom poluvremenu.

Prvak Bugarske igrao je mnogo bolji fudbal, lopta je cijelih 45 minuta neprestano kružila oko šesnaesterca Mladosti, čiji su fudbaleri bojažljivo ušli u meč i jedva su u par navrata prešli na protivničku polovinu.

Posljedica dominacija Bugara bila su dva gola, kojima je najvjerovatnije završena sva priča oko plasmana u 3. kolo kvalifikacija za LŠ.

Prvi je, doduše, postignut iz sumnjivog penala - Igumanović je u 13. minutu navodno faulirao Lukokija, ruski sudija Lapočkin na signalizaciju pomoćnika pokazao na bijelu tačku, a Moci prevario Ljuljanovića.

Bugarski šampion, koji je počeo sa šest Brazilaca u prvoj postavi, povećao je na 2:0 u 26. minutu. Napadač iz Konga Lukoki ubacio je loptu u mrežu sa druge stative nakon prodora Pimijente i pokušaja glavom Kišade.

U 35. minutu poništen je gol Vandersona zbog ofsajda, dok je Kišada dva minuta kasnije propustio veliku šansu.

Na poluvremenu, Rakojević je izvukao jedinog pravog napadača, Borisa Kopitovića, i uveo Lazarevića kako bi pojačao sredinu, gdje su Bugari napravili veliku dominaciju.

Mladost se malo trgla početkom nastavka i napokon masovnije izašla na protivničku poluvinu, ali se sve svelo na samo jedan udarac na gol, i to pretenciozan, Marka Burzanovića sa 30 metara.

Domaći nisu baš igrali "viktoriju", kao u prvom dijelu, ali su nastavili da stvaraju šanse.

Ljuljanović je 47. minutu odbranio šut Marselinja iz daljine, a svega minut kasnije stigao da interveniše ispred Kafua. Pimijenta je 10 minuta kasnije sjajno gađao iz slobodnog udarca, tik pored stative, dok je Kafu u 60. minutu iz dobre pozicije šutirao pored gola.

U 70. minutu Rakojević je izvršio još jednu izmjenu, umjesto Petrovića ušao je debitant, Stefan Bukorac.

Pokušali su Podgoričani da nekim čudom postignu gol koji bi im ostavio kakvu-takvu nadu u revanšu, ali su bili daleko od njega. Dva kornera, nekoliko lopti ispred šesnaesterca Ludogoreca, ali udarac na gol nije stigao.

Štaviše, mogao je Ludogorec u finišu da postigne i treći gol, pošto su Lukoki (pored gola) i Kešeru (odbrana Ljuljanovića) propustili velike šanse.

Revanš je pod Goricom u utorak 19. jula.

Bonus video: