Razlika u klasi: Siti još jednom očitao lekciju nemoćnom Arsenalu

Igrači Sitija su u prvom poluvremenu riješili pitanje pobjednika, a prvi put u istoriji Premijer lige Arsenal je za 45 minuta primio tri gola na domaćem terenu
0 komentar(a)
liroj sane, Foto: Reuters
liroj sane, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.03.2018. 21:48h

Drugi put u četiri dana vidjela se ogromna razlika između trenutno najboljeg engleskog tima i posrnule ekipe, koja je nekada pomjerala granice Premijer lige - nakon trijumfa u finalu Liga kupa, Mančester siti je istim rezultatom (3:0) savladao Arsenal u prvenstvu, i to u gostima.

Temperatura od skoro minus deset, nedjeljni poraz na Vembliju, loša sezona - navijači "tobdžija" okrenuli su leđa, na "Emirejtsu" je bilo više praznih nego punih stolica, a oni koji su došli zažalili su.

Vidjeli su još jedno nemoćno izdanje Vengerovih izabranika, koji su u pojedinim trenucima djelovali kao nižerazredna ekipa u odnosu na lidera.

Igrači Sitija su u prvom poluvremenu riješili pitanje pobjednika, a prvi put u istoriji Premijer lige Arsenal je za 45 minuta primio tri gola na domaćem terenu.

Bernardo Silva, David Silva i Liroj Sane šetali su se kroz odbranu rivala i pogađali u 15, 28. i 33. minutu.

U nastavku su gosti spustili ritam, a domaćin mogao da makar ublaži poraz. Nije dozvolio Ederson, koji je odbranio penal Pjeru Emeriku Obamejangu...

Siti je vratio 16 bodova prednost nad Junajtedom, dok je Arsenal ostao na šestom mjestu, daleko od zone Lige šampiona.

Bonus video: