Razlika u sudiji i iskustvu

"Nećemo se predati, jer bi dobrom odbranom 11. jula pod Goricom, uz jedan gol išli dalje. Mada, i oni su sada svjesni našeg kvaliteta i biće teška utakmica", kazao je Šofranac
0 komentar(a)
Videoton - Mladost, Foto: Vidi.hu
Videoton - Mladost, Foto: Vidi.hu
Ažurirano: 06.07.2013. 19:09h

Istorijski, prvi duel Mladosti na evropskoj sceni zadovoljio je sve u malom podgoričkom klubu, ali i domaću fudbalsku javnost. Mladost je, uprkos porazu od 2:1 na gostovanju viceprvaku mađarske, Videotonu, odigrala dobru utakmicu u kojoj je više od sata bila ravnopravan rival ekipi u kojoj je čak 16 internacionalaca.

"Zadovoljni smo, jer smo pokazali da možemo da se suprotstavimo kvalitetnijoj i neuporedivo iskusnijoj ekipi. To nam je i bio cilj, jer smo željeli da vidimo gdje smo u odnosu na ekipu koja je u istom sastavu prošle godine razbila portugalski Sporting sa 3:0 i dobila Bazel sa 2:1. Tačno je da su bolja ekipa, ali sada znamo da je razlika samo u uslovima rada i iskustvu koje je Videotonu omogućilo igranje velikog broja jakih utakmica. I uprkos svemu, mi bismo izbjegli poraz da je sudijski kriterijum bio ujednačen. Dvije krupne sudijske greške uticale su na poraz, naročito taj izjednačujući pogodak u kojem je njihov igrač rukom spustio loptu. Bio sam na dva metra i tvrdim da se to i iz aviona moglo vidjeti. Taj gol nas je poremetio, mada je proradio inat i nastavili smo da igramo svoju igru", kazao je nakon istorijskog debija u kvalifikacijama, štoper Mladosti Aleksandar Šofranac.

Tek, Mladosti je utakmica na “Sosiu” bila u mislima od početka priprema polovinom juna.

"Svaki trening je bio podređen taktici i ovaj rezultat je isključivo zasluga našeg trenera. Mi smo igrali, smisleno smo napadali i kada smo prebacivali igru činili smo to preciznim pasovima. Poveli smo, i tu je sudija propustio da isključi Oliveiru koji je u gol šansi sa leđa srušio Seratlića. Oni pred revanš ostaju izraziti favoriti, mada i mi možemo da poboljšamo igru. Napravili smo dvije greške kod dva bespotrebna prekida iz kojih su dali golove. Nećemo se predati, jer bi dobrom odbranom 11. jula pod Goricom, uz jedan gol išli dalje. Mada, i oni su sada svjesni našeg kvaliteta i biće teška utakmica", zaključio je Šofranac.

A da je Mladost bila odličan suparnik i da u Videotonu nijesu zadovoljni potvrdio je i njihov trener, Portugalac Žoze Gomes.

"Utakmica je bila daleko od onoga što sam želio da vidim. Rival je bio izuzetno pripremljen i taktički spreman za borbu. S druge strane, mi smo bili jako spori u manevru, a posao nam je bio otežan rano primljenim golom. Stajali su dobro iza lopte , a odlično su izlazili u kontru. Mi smo sporo proigravali, nijesmo igrali tečno, ali smo imali sreće da pogodimo nakon prekida. Utakmica je došla u ranoj fazi priprema i potrebno nam je još malo vremena da ubrzamo našu igru. Siguran sam da ćemo biti brži u revanšu", kazao je Gomes.

Bonus video: