Reagovanje OFK Titograda: Sindikat obmanjuje javnost, nikom ništa ne dugujemo

"Omladinski fudbalski klub Titograd u ovom trenutku nema dospjelih i neisplaćenih dugovanja ni prema jednom zaposlenom u klubu, računajući fudbalere"
3919 pregleda 1 komentar(a)
Sa utakmice OFK Titograda, Foto: Savo Prelević
Sa utakmice OFK Titograda, Foto: Savo Prelević

Omladinski fudbalski klub Titograd reagovao je na saopštenje Sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore (SPFCG), kojim je ranije danas apelovano na fudbalere podgoričkog kluba da na radikalizuju proteste, u vidu štrajka, a na čelnike kluba da poštuju prava igrača koja su zagarantovana propisima.

Uprava OFK Titograda je poručila da nikom ništa ne duguje, te da SPFCG - obmanjuje javnost.

"Omladinski fudbalski klub Titograd osjeća potrebu da reaguje na, u najmanju ruku, neistinito saopštenje SPFCG, u kom, ova organizacija obmanjuje fudbalsku, sportsku, ali i cjelokupnu javnost Crne Gore".

"Omladinski fudbalski klub Titograd u ovom trenutku nema dospjelih i neisplaćenih dugovanja ni prema jednom zaposlenom u klubu, računajući fudbalere".

"U klubu postoje pravilnici – disciplinski pravilnik i pravilnik nagrađivanju – i ti pravilnici se poštuju. Pravilnike su potpisali fudbaleri i stručni štab, a i isti su predati FSCG".

"Na osnovu donešenih pravilnika vrše se obračuni primanja, stipendiranja i nagrađivanja fudbalera".

"Dovoljno je bilo, da oni koji su potpisali saopštenje SPFCG, posjete FSCG i izvrše uvid u dokumenta koje posjeduje krovna fudbalska institucija i sve bi im bilo i više nego jasno".

"Saopštenjem SPFCG je pokazao površnost, ali i neznanje. Nama, u OFK Titogradu, jasno je da se radi o nepoznavanju materije i paušalnom pristupanju, onome što u SPFCG smatraju problemom".

"Isti ti, koji se žale na neisplaćene obaveze, ne ističu činjenicu, da su, vrijednim radom, trudom i rezultatima na terenu, mogli zadužiti i više nego ozbiljne premije, koje višestruko prelaze iznose njihovih mjesečnih nagrada i stipendija".

"Žao nam je što u SPFCG olako pristupaju svakom traču onih koji svoju fudbalsku sreću ne nalaze na terenu, već do nje pokušavaju da dođu lažnim izjavama na štetu svojih kolega i ljudi koji daju sve od sebe da fudbal u Crnoj Gori dovedu na adekvatan nivo".

"Oni koji se bave lažima, ne zaslužuju ni minut pažnje OFK Titograda, a ne vrijeme posvećeno pisanju ovog saopštenja".

"Ipak, zarad istine, napravili smo izuzetak i istim tim, koji pokušavaju da nanesu štetu kolegama, saigračima i prijateljima, pružili publicitet, koji ne zaslužuju".

Bonus video: