Reakcije iz Budućnosti - nije nam objašnjeno zašto je prekinut meč

"U šoku smo, jer mislimo da su postojali svi uslovi da se utakmica nastavi", kazao je izvršni direktor Budućnosti Velibor Bošković.
70 pregleda 3 komentar(a)
Budućnost - Mladost, Foto: Filip Roganović
Budućnost - Mladost, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 20.05.2017. 21:07h

Iz Fudbalskog kluba Budućnost kazali su nakon meča da im nije jasno zbog čega je došlo do prekida utakmice.

"U šoku smo, jer mislimo da su postojali svi uslovi da se utakmica nastavi", kazao je izvršni direktor Budućnosti Velibor Bošković.

Utakmica Budućnost - Mladost prekinuta je u 67. minutu, kod rezultata 0:1, jer su domaći navijači odbili da ispune naredbu delegata i napuste sjevernu tribinu, nakon što su pravili incidente - lomili i palili stolice, jurili se sa policijom, pjesmama vrijeđali Fudbalski savez, rukovodioce lige i Javni servis.

"Uopšte nam nije objašnjeno iz kojeg razloga je traženo da se isprazni tribina. Mi smo kao klub ispoštovali zahtjev delegata - zamolili smo navijače da napuste stadion, oni su ostali i to je njihovo pravo. Šta smo trebali da uradimo? Da pokušamo fizički da ih izbacimo sa stadiona? To je u domenu Uprave policije, a ne Fudbalskog kluba".

Iz Budućnosti nisu osudili ponašanje svojih simpatizera.

"Svakako ne odobravamo, ali nismo mi sudije da osuđujemo. Svjedoci smo da se na nekim utakmicama u regionu dešavaju i gore stvari, pa se utakmica na prekida", kazao je Bošković.

Trener Budućnosti Miodrag Vukotić na konferenciju je poslao svog pomoćnika, Vladana Tomića.

"Žao mi je što smo ovom serijom poraza ostavili gorak ukus, čak i ako osvojimo titulu. Ni u najgorim snovima nismo očekivali ovakav rasplet, očekivali smo da mnogo ranije osiguramo titulu. Upali smo u rezultatsku apatiju iz koje još nismo izašli", kazao je Tomić.

Trener Mladosti Dejan Vukićević kazao je da je Budućnost ipak zaslužila da osvoji titulu.

"Zbog onoga što su prikazali tokom cijele sezone, posebno u prvom dijelu, zaslužili su da budu prvi. Ne znam kakve će biti odluke takmičarskih i disciplinskih organa, time se ne bavim, želim da pričam samo o fudbalu. Mi smo odigrali odličnu taktičku utakmicu i sve pohvale mojim igračima".

Mladost je izjednačena na vrhu, sa ekipama Budućnosti i Zete.

"Došli u situaciju da protiv Lovćena u posljednjem kolu igramo za Evropu i ispunimo cilj".

Bonus video: