Real čudom do boda protiv Las Palmasa, lider je Barselona!

Katalonci imaju bod i utakmicu više od Reala, koji je sa igračem manje, golovima Ronalda, čudesno izvukao bod protiv Las Palmasa (3:3)
0 komentar(a)
Ronaldo, Foto: Reuters
Ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.03.2017. 22:39h

Kakva noć u španskoj Primeri - prvo je Barselona dala šest golova Sporting Hihonu (6:1), potom je njen trener Luis Enrike saopštio da će napustiti klupu na kraju sezone, a onda su Katalonci i zvanično preuzeli prvo mjesto na tabeli, nakon što je Real čudesno izvukao bod protiv Las Palmasa u Madridu, sa igračem manje, zahvaljujući golovima Ronalda u finišu - 3:3!

Baš tako, Katalonci završavaju kolo kao lideri, nakon ko zna koliko vremena. I imaju sve uslove da tu i ostanu, barem još neko vrijeme - Barsa ima bod, ali i utakmicu više od najvećeg rivala, a još se ne zna kada će Real odigrati zaostali meč sa Seltom.

Do kraja Primere je još 13 kola, a igraće se i "el klasiko" na stadionu Reala - trka za titulu ponovo je otvorena, iako je ne tako davno Real imao sve u svojim rukama.

Poraz od Valensije prošle sedmice i večerašnji remi protiv Las Palmasa vratili su, međutim, ekipu Zinedina Zidana dva koraka unazad, a Barselona je iskoristila šansu.

Čudesan meč odigran je na stadionu "Santjago Bernabeuu", gdje Real može da slavi što je na kraju izvukao remi!

Gosti sa Kanarskih ostrva imali su vođstvo 3:1 i igrača više zbog isključenja Bejla početkom nastavka, a onda je Ronaldo sa dva gola u posljednjih pet minuta - prvo iz penala, a onda glavom nakon kornera, donio bod Madriđanima.

Реал Мадрид - Лас-Пальмас 3:3. Обзор матча. Ла Лига 2016/17. 25 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Počelo je glatko za Real, Isko je u 8. minutu na dodavanje Kovačića pogodio za 1:0. Problemi su se, međutim, naslutili dva minuta kasnije, kada je Dominges Tanasu pogodio na za 1:1, a da će domaćin vrlo teško do pobjede znalo se čim je počeo nastavak - Garet Bejl je dobio žuti, a onda nesmotreno odgurnuo protivničkog fudbalera za direktan crveni karton.

Nakon brojnih primjedbi španske fudbalske javnosti da sudije štite Real (to se nastavilo i u večerašnjem meču, jer je gol Iska postignut iz vrlo sumnjive pozicije), arbitar David Fernandes Borbolan u nastavku meča nije imao milosti prema "kraljevskom klubu" - samo sedam minuta nakon isključenja Bejla igru rukom Serhija Ramosa okarakterisao je kao penal, a Viera je sa bijele tačke donio totalni preokret.

Tri minuta kasnije Realu je prijetio debakl - Kevin-Prins Boateng je zaobišao golama Navasa i pogodio za 1:3, a nekadašnji igrač Madriđana Hese u narednih 20 minuta promašio tri velike šanse da deklasira svoj nekadašnji klub.

Kao ko zna koliko puta do sada, Real se digao iz pepela i zahvaljujući Ronaldu u finišu stigao do boda. Sudija je prvo dao penal Realu (igra rukom) koji je Portugalac pretvodio u gol, a onda je moćnim udarcem glavom nakon kornera još jednom pogodio mrežu.

Barselona je prije toga napunila mrežu Sporting Hihona i preuzela prvo mjesto na tabeli.

Katalonci, takođe, ponovo dišu, poslije debakla u Parizu - dobili su sva tri meča nakon košmarne noći protiv Pari Sen Žermena, između ostalih i derbi sa Atletikom u gostima, a dali su ukupno 10 golova.

Mesi je u 9. minutu na asistenciju Maskerana načeo goste iz Hihona, učvrstio se na prvom mjestu liste strijelaca Primere sa 21 pogotkom, a onda "palicu" prepustio saigračima - mrežu gostiju do kraja su pogađali Luis Suares, Nejmar, Pako Alkaser i Rakitić, dok je Rodriges postigao autogol.

Kastro je u 21. minutu smanjio na 2:1 i vratio nadu Sportingu, koji se grčevito bori za opstanak, ali je ekipa Luisa Enrike brzo dodala gas i goleadom počastila oko 60 hiljada navijača na stadionu.

Барселона - Спортинг Хихон 6:1. Обзор матча. Ла Лига 2016/17. 25 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Crnogorski defanzivac Nikola Vujadinović odigrao je svih 90 minuta za Osasunu protiv Viljareala, ali nije pomogao svom timu - "žuta podmornica" je protutnjala Pampolonom, slavila sa 4:1, i ostavila domaćinu samo trunku nade da može do opstanka.

Osasuna je posljednja, sa devet bodova manje i dvije utakmice manje od Deportiva iz La Korunje, najbliže ekipe koja je u luci spasa.

Sorijano i Soldado iz penala načeli su domaćina u prvom poluvremenu, da bi nakon gola Toresa (takođe iz penala) za 1:2 početkom nastavka, pitanje pobjednika riješio Kolumbijac Rafael Santos Bore, sa dva gola u finišu meča.

Rezultati:

Real Madrid - Las Palmas 3:3

Isko 8, Ronaldo (penal) 86, 89. - Tanasu 10, Viera (penal) 56, Boateng 59.

Barselona - Sporting Hihon 6:1

Mesi 9, Rodriges (autogol) 11, Suares 27, Pako 49, Nejmar 65, Rakitić 87. - Kastro 21.

Osasuna - Viljareal 1:4

Tores (penal) 64. - Sorijano 2, Soldado (penal) 27, Santos 74, 78.

Granada - Alaves 2:1

Vakaso 38, Kuenka 53. - Kamarasa 57.

Selta - Espanjol 2:2

Aspas 21, Vas 30. - Moreno 28, Pjati 32.

Četvrtak:

Deportivo - Atletiko Madrid

Sevilja - Atletik Bilbao

Utorak:

Real Sosijedad - Eibar 2:2 (1:1)

Malaga - Betis 1:2 (1:0)

Valensija - Leganes 1:0 (1:0)

Bonus video: