Real eliminisao Junajted, sudija Čakir umiješao prste

Turski arbitar Kunejt Čakir se potrudio da se Real izdigne iz pepela - kod vođstva od 1:0 Junajteda je nreoprezan start Nanija nad Arbeloom u 57. minutu pretvorio u crveni karton
112 pregleda 50 komentar(a)
Ažurirano: 05.03.2013. 23:19h

Žoze Murinjo je opet eliminisao ser Aleksa Fergusona i baš kao te 2004. godine kada je to uradio s Portom (pamti se gol iz ofsajda Koštinje), za prolaz može djelimično (ili potpuno) da zahvali i sudiji.

Turski arbitar Kunejt Čakir se, naime, potrudio da samo jednom odlukom Real izdigne iz pepela - kod vođstva od 1:0 Junajteda je neoprezan start Nanija nad Arbeloom u 57. minutu pretvorio u direktan crveni karton i dao Realu šansu da okrene stvari.

Nije Nanijev start bio bezazlen, jer je zario krampone u leđa Arbeloi, ali Portugalac u toj situaciji nikako nije ni mogao da vidi gdje se nalazi Realov fudbaler.

"Ovaj crveni je, u stvari, trebalo da bude žuti", čak je i madridska "Marka" priznala grešku arbitra koja je pomogla "merengesima".

Međutim, nije samo ta situacija bila sporna - golu Junajteda je čini se prethodio ofsajd Robina van Persija, a u drugom poluvremenu je Rafaela s linije odbranio gol rukom.

"Ruka izvinjenja"

Čak je i Murinjo u jednom trenutku prišao Fergiju i stisnuo mu ruku što su engleski mediji protumačili kao "ruku izvinjenja".

Real, koji je do tog crvenog kartona bio nemoćan u napadu, odjednom je zahvaljujući Čakiru oživio - rezervista Luka Modrić je u 66. golčinom sa dvadesetak metara od stative najavio preokret (i konačno pokazao da je igrač za Real), a Kristijano Ronaldo samo tri minuta kasnije nokautirao "đavole" (2:1).

Junajted je kasnije pokazao kakav je velikan, jurio je svim snagama naprijed i sa igračem manje, stvorio tri velike šanse, ali je i to bilo malo da postigne dva gola i ode u četvrtfinale.

"Izgubio je mnogo bolji tim, ali tako je to u fudbalu. Srećan sam zbog prolaza, ali ne i igrom svojih igrača", bio je prvi Murinjov komentar poslije utakmice.

Portugalac se onda okrenuo i spornoj situaciji.

"Ferguson se ljuti kao i ja prije dvije godine kada je Pepe dobio crveni protiv Barselone. Tada je moj igrač dobio crveni zbog silumacije, a sada to nije bio slučaj", kazao je bivši trener Intera.

Ronaldo nije slavio

Nakon svih naleta domaćina, Kaka i Ronaldo su propustili velike prilike da Real dođe do trećeg pogotka. Portugalac kod gola nije želio da slavi iz poštovanja prema navijačima.

"Želimo te nazad. Samo nemoj da pogodiš večeras", bio je transparent na "Old trafordu" posvećen Ronaldu.

Duel na „Old trafordu” obilježio je i Rajan Gigs - Velšanin je odigrao 1.000 meč u karijeri. Na njegovu žalost, bio mu je to posljednji u Ligi šampiona ove sezone...

Real je nanio prvi poraz Mančesteru kod kuće u nokaut fazi još od februara 2005. i meča sa Milanom (0:1).

Iz Junajteda nisu bili nizašta poslije meča, zato je Ferguson, vjerovatno kako ne bi rekao svašta za sušenje, pred novinare poslao pomoćnika Majka Felana.

"Menadžer nije sperman da priča, pogotovo o sudija.a To vam dovoljno govori zašto sam ovdje. U svlačionici su svi izbezumljeni, ni menadžer nije izuzetak", rekao je Felan.

Borusija lagano sa Šahtjorom

U Dortmundu slične neizvjesnosti nije bilo, naprotiv. Borusija je deklasirala Šahtjor sa 3:0 i u velikom stilu otišla dalje.

Felipe Santana i Mario Gece su u finišu prvog poluvremena otvorili "rudare", a tačku na osminu finala je stavio Kuba Blaščikovski.

"Znali smo da imamo veliku šansu da odemo u četvrtfinale. Ugrabili smo je nakon zaista velike partije. Mnogo su nam pomogli golovi u prvom poluvremenu, pa je bilo lakše u nastavku", istakao je Gece.

MANČESTER J. - REAL M. 1:2 (prvi meč 1:1)

Mančester - Stadion "Old traford". Gledalaca: 74.959. Sudija: Kunejt Čakir (Turska). Strijelci: Ramos (autogol) u 48. za Junajted, Modrić u 66. i Ronaldo u 69. za Real. Žuti kartoni: Evra (Mančester junajted), Arbeloa, Kaka, Pepe (Real Madrid). Crveni karton: Nani (Mančester junajted).

Mančester junajted (4-2-3-1): De Hea - Rafael (Valensija), Ferdinand, Vidić, Evra - Kerik, Kleverli (Runi) - Nani, Velbek (Jang), Gigs - Van Persi.

Real Madrid (4-2-3-1): Dijego Lopes - Arbeloa (Modrić), Varan, Ramos, Koentrao - Alonso, Kedira - Di Marija (Kaka), Ozil (Pepe), Ronaldo - Iguain.

BORUSIJA D. - ŠAHTJOR 3:0 (prvi meč - 2:2)

Dortmund - Stadion "Vestfalen". Gledalaca: 65.413. Sudija: Damir Skomina (Slovenija). Strijelci: Santana u 31, Gece u 37. i Blaščikovski u 59. minutu. Žuti kartoni: Kučer (Šahtjor).

Borusija Dortmund (4-2-3-1): Vajdenfeler - Pišček, Subotić, Santana, Šmelcer - Bender (Kel), Gindogan (Šahin) - Blaščikovski (Groskrojc), Gece, Rojs - Levandovski.

Šahtjor (4-5-1): Pjatov - Srna, Rakitskij, Kučer, Rac - Hubšman (Štepanenko), Fernandinjo, Tešeira, Mhitarjan, Tajson (Daglas) - Luiz Adrijano.

Galerija

Bonus video: