Real i Barsa se izdvojili na vrhu

Najveći španski klubovi su se konačno izdvojili na vrhu, opet se nazire trka udvoje - Atletiko Madrid sada ima četiri boda manje.
0 komentar(a)
Luis Suares, Foto: Beta-AP
Luis Suares, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 31.10.2015. 21:38h

Nešto prije 18 časova, Kristijano Ronaldo se izjednačio sa Nejmarom na vrhu liste strijelaca (osam golova), a Real pobjedom nad Las Palmasom (3:1) ostao sam na vrhu tabele.

Četiri sata kasnije - Brazilac je ponovo ostao sam na vrhu liste strijelaca (devet), a Barselona se trijumfom na gostovanju Hetafeu opet izjednačila sa Realom na čelu tabele.

Najveći španski klubovi su se konačno izdvojili na vrhu, opet se nazire trka udvoje - Atletiko Madrid sada ima četiri boda manje.

Ronaldo je u 14. minutu zaplivao kroz šesnaesterac Las Palmasa i presreo centaršut Marsela - maltene riješio pitanje pobjednika, jer je domaćin vodio već od 4. minuta vodio 1:0, elegantnim dodirom Iska.

Hernan je u 38. minutu smanjio na 2:1, a Hese maestralnim udarcem povećao na 3:1 i postavio konačan rezultat, malo prije kraja prvog poluvremena.

Barsa, bez povrijeđenog Mesija, otvorila je Hetafe u 37. minutu, kada je Roberto asistirao Suaresu, a Urugvajac rutinski pogodip za 0:1. U 58. minutu opet je Roberto bio asistent, a realizator Nejmar.

A u dva mala derbija slavili su domaćini - Viljareal je savladao Sevilju sa 2:1 i dostigao Atletiko na 3. mjestu Primere, dok je Valensija savladala lokalnog rivala Levante.

Mario Gaspar i Sedrik Bakambu su donijeli prednost "žutoj podmornici", a sve što je dvostruki uzastopni osvajač Lige Evrope uradio je da smanji preko Fernanda Ljorentea.

Na "Mestalji" je sve riješeno za 16 minuta - prednost "slijepim miševima" je donio Pako Alkaser iz penala u 64. minutu, Sofijan Feguli je povisio osam minuta kanije, a još osam nakon toga je konačni rezultat postavio Zakarija Bakali.

Rezultati 10. kola

Hetafe - Barselona 0:2 (Suares 37, Nejmar 58)

Real Madrid - Las Palmas 3:1 (Isko 4, Ronaldo 14, Hese 43 - Ernan 38)

Valensija - Levante 3:0 (Alkaser 64. penal, Feguli 72, Bakali 80)

Viljareal - Sevilja 2:1 (Gaspar 25, Bakambu 61 - Ljorente 76)

Večeras

Real Sosijedad - Selta (22.05)

Nedjelja

Eibar - Rajo Valjekano (12)

Espanjol - Granada (16)

Sporting Hihon - Malaga (18.15)

Betis - Atletik Bilbao (20.30)

Petak

Deportivo - Atletiko Madrid 1:1

Bonus video: