Real je gazda u Madridu: Atletiko bez Savića nemoćan u velikom derbiju

Učenik je nadmudrio učitelja, Santjago Solari bio je bolji od svog nekadašnjeg trenera u San Lorencu, Dijega Simeonea, a Real je trijumfom od 3:1 preuzeo drugo mjesto od gradskog rivala
0 komentar(a)
Slavlje Ramosa i Vaskesa, Foto: SUSANA VERA
Slavlje Ramosa i Vaskesa, Foto: SUSANA VERA
Ažurirano: 23.09.2019. 08:10h

Odbrana Atletiko Madrida bez Stefana Savića pucala je sa svih strana - Real je prvi put u istroriji osvojio stadion "Vanda Metropolitano", otvoren prije dvije i po godine, a odavno nije lakše slavio u madridskom derbiju.

Učenik je nadmudrio učitelja, Santjago Solari bio je bolji od svog nekadašnjeg trenera u San Lorencu, Dijega Simeonea, a Real je trijumfom od 3:1 preuzeo drugo mjesto od gradskog rivala.

Da to nije prepoznatljivi, čvrsti Atletiko, bilo je jasno već u 16. minutu, kada je Serhio Ramos nakon kornera nadskočio tri domaća igrača, a Kazemiro sa peterca efektno savladao Obalaka - 0:1.

Madridski derbi obilježila je česta upotreba VAR tehnologije, pa je pogodak Grizmana prvo poništen, pa priznat, za 1:1 u 25. minutu.

Uporkos izjednačenju, Real je bio opasniji, a talentovani Vinisijus je u posljednjim sekundama prvog poluvremena bukvalno pregazio Himenesa po lijevoj strani, prije nego što ga je Urugvajac faulirao za penal.

Opet se konsultovao VAR, bila je dilema je li faul napravljen van, ili unutar šesnaesterca. Sudija je ipak pokazao na bijelu tačku, a Ramos je bio precizan za 1:2.

Video-tehnologija korišćena je i u 68. minutu. Alvaro Morata već je slavio gol za 2:2 protiv bivšeg kluba, ali se pokazalo da je bio za nekoliko centimetara ispred odbrane gostiju - u ofsajdu.

Tačku na meč stavio je rezervista Garet Bejl u 74. minutu, silovitom dijagonalom sa lijeve strane nakon asistencije Modrića.

Posljednjih 10 minuta "kolćonerosi" su igrali sa igračem manje, zbog drugog žutog kartona Tomasa Bartija, a Real je mogao da postigne četvrti, čak i peti gol...

Bonus video: