Real jednom nogom u polufinalu, Pastore rasplakao Čelzi

Real slavio sa 3:0 i završio 90 odsto posla protiv Borusije Dortmund. Pastore u 93. minutu donio PSŽ-u fenomenalnih 3:1 protiv Čelzija
8 komentar(a)
Ažurirano: 02.04.2014. 21:04h

Fudbaleri Real završili su 90 odsto posla oko plasmana u polufinale Lige šampiona - izabranici Karla Anćelotija slavili su sa 3:0 u Madridu protiv desetkovane Borusije iz Dortmunda.

Garet Bejl, na asistenciju Karbahala, te Isko lijepim šutem sa ivice šesnaesterca, već do poluvremena su usmjerili Real ka samoj završnici Lige šampiona. Kristijano Ronaldo u 57. minutu, nakon perfektnog dodavanja Luke Modrića, postavio je konačnih 3:0.

Portugalski napadač je 14. golom u Ligi šampiona ove sezone izjednačio rekord Mesija, Van Nistelroja i Altafinija po broju golova u jednoj evropskoj sezoni.

Borusiji za plasman u polufinale neće biti dovoljna ni prošlogodišnja pobjeda nad Realom na "Vestfalenu", tada u prvom polufinalnom meču. Bilo je 4:1, a sva četiri gola dao je večeras suspendovani Robert Levandovski. Sada je Real na putu slatke osvete...

Blizu plasmana u polufinale je i Pari Sen Žermen, koji je sjajnim golom Pastorea u trećem minutu sudijske nadoknade stigao do fenomenalnih 3:1 protiv Čelzija pred revanš u Londonu.

Parižani su poveli golom Lavecija u 3. minutu na "asistenciju" Džona Terija, ali je Azar do poluvremena golom iz penala odveo Čelzi na vrlo aktivnih 1:1.

David Luiz je, međutim, autogolom u 61. minutu vratio Francuzima prednost, da bi Pastore nakon serije driblinga u 93. minutu pogodio bliži ugao gola Petra Čeha i bacio u delirijum "Park Prinčeva".

Ekipu Žozea Murinja čeka težak zadatak da nadoknadi dva gola minusa.

Revanši se igraju narednog utorka.

U prva dva polufinala Barselona i Atletiko Madrid juče su remizirali 1:1, a istim rezultatom završen je duel Mančester junajteda i Bajerna na "Old trafordu".

Galerija

Bonus video: