Real marširao kroz Sevilju

Real pregazio Sevilju (6:2), što će mu omogućiti da kao lider čeka 2012. godinu. Het-trik Ronalda, prvi gol Altintopa
53 pregleda 0 komentar(a)
Ronaldo, Foto: Reuters
Ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.12.2011. 23:46h

“Ako dobijemo Sevilju, mi smo lideri”, hladnokrvno je izjavio Žoze Murinjo na konferenciji za medije nakon poraza od Barselone, dok su novinari kidisali na njega da objasni nemoć u derbiju.

Real je ne samo dobio, već je unakazio Sevilju (6:2) i ispunio plan - 2012. godinu dočekuje kao lider, koliko god bolio težak poraz od Barselone prošle subote.

Madriđani imaju 40 bodova, tri više od najvećeg rivala i ostalo im je samo da odrade polurevijalni meč sa trećeligašem Ponferadinom u Kupu (srijeda) prije nego što Florentino Perez na božićnom ručku poželi fudbalerima srećne praznike.

A posljednje pravo iskušenje u 2011. godini Murinjov tim je položio sa najvećom ocjenom, iako su se mediji, navijači, pribojavali kakva će biti reakcija fudbalera nakon što je Barselona još jednom na surov način pokazala da je bolja. “Kraljevski klub” je slavio u Sevilji sa impresivnih 6:2, protiv tima koji je Barseloni uzeo dva boda, te još jednom pokazao da se bodovi za titulu ne sakupljaju samo u “el klasiku”.

“Tako se igra”, napisala je “Marka” sinoć na on-lajn izdanju.

Oporavio se i Kristijano Ronaldo, koji je nakon frustrirajućeg nastupa protiv Barselone, te žestokih kritika koje je trpio minule sedmice, opet postigao het-trik i stigao do nevjerovatnih 20 golova na 16 mečeva u Primeri ove sezone.

Navijači Sevilje ponadali su se samo za kratko, na poluvremenu, kada je Real imao 3:0, ali i igrača manje - Pepe je zbog dva žuta isključen u posljednjim sekundama prvog dijela.

Domaćin je očekivao preokret, krenuo svim silama u napad, ali je to bila poslastica za Real, čak i sa igračem manje - Di Marija i Ronaldo iskoristili su veliki prostor u napadu da postignu još golova.

Kada je Turčin Altintop dva minuta prije kraja postigao prvi zvanični gol za Real Murinjo je poskočio od radosti i otišao u svlačionicu.

Egzibicija je bila završena, iako je Sevilja u posljednjim sekundama smanjila na 6:2.

Rezultati

Sevilja - Real M. 2:6

Navas 69, Negredo 90+1 - Ronaldo 10, 41, 85 (penal), Kaljehon 37, Di Marija 66, Altintop 89

Atletik B. - Saragosa 2:1

Susaeta 7, Tokero 87 - Poncio 22

Sporting H. - Espanjol 1:2

Baral 60 - Bifuma 2, Serhio Garsija 84

Majorka - Hetafe 1:2

Ramis 10 - Barada 28, 44.

Nedjelja

Atletiko Madrid - Betis

Granada - Levante

Osasuna - Viljareal

Rasing - Real Sosijedad

Valensija - Malaga

Bonus video: