Real na ivici eliminacije, Siti je sada favorit protiv PSŽ-a

Real šokantno izgubio 2:0 od Volfsburga u Njemačkoj i trebaće mu veliki preokret u Madridu ako želi u polufinale. Mančester siti u Parizu izborio izvrsnih 2:2.
53 pregleda 14 komentar(a)
Volfsburg, Foto: Reuters
Volfsburg, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.04.2016. 20:48h

Kakav šok za Real u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona, samo četiri dana nakon velike pobjede u el klasiku - ekipa Zinedina Zidana poražena je sa 2:0 od Volfsburga u Njemačkoj i trebaće joj veliki preokret u Madridu ako želi u polufinale.

Uzalud je "kraljevskom klubu" bio dobar početak meča, uz poništeni gol Kristijana Ronalda. "Vukovi" su ekspesno - za samo sedam minuta - postigli dva gola i završili veliki dio posla pred put u Španiju. Dvije lopte u mreži Kejlora Navasa šokirali su goste, toliko da nisu uspjeli da reaguju do kraja, a ostalo je preko sat vremena igre...

Naravno, nije gotovo, istorija Lige šampiona pamti slične preokrete, i to bliska istorija, ali će desetostrukom prvaku Evrope trebati mnogo znanja i sreće za šest dana na "Santjago Bernabeuu".

PSŽ i Mančester siti su u okršaju arapskih "petrodolara" remizirali u Parizu - 2:2. Ako su "sveci" bili favoriti uoči dvomeča, ta uloga od večeras pripada engleskom timu, jer će PSŽ najvjerovatnije morati da pobjedi na "Etihadu" ako želi u polufinale.

Utakmica prepuna preokreta, dobrih poteza, ali i amaterskih grešaka, uz promašeni penal Zlatana Ibrahimovića, dobila je epilog u 72. minutu, kada je Fernandinjo izjednačio na 2:2 i neutralisao preokret tima Lorana Blana.

Tok mečeva:

Na "Parku prinčeva" je počelo vrlo otvoreno na obje strane i već u 13. minutu Francuzi su imali idealnu šansu da povedu - Hart je, međutim, odbranio penal Ibrahimoviću.

Prethodno je Bakari Sanja na sporan način oborio u šesnaestercu Davida Luiza.

I prethodno je viđena je i sporna u šesnaestercu gostiju, kada je oboren Matudi, ali se Mažić tada nije oglasio.

Imao je Ibrahimović još jednu sjajnu šansu, izašao je sam na golmana, dok je Siti realizovao svoju prvu priliku i utišao domaće navijače.

Igrao se 38. minut kada je Matuidi izgubio loptu na centru, a Fernandinjo u Kontri spojio sa golom De Brujnea, koji nije pogriješio.

Blan je ljutito odmahnuo rukama, ali ih samo tri minuta kasnije slavljenički podigao u nebo, nakon bizarnog izjednačenja njegovog tima.

Golman Sitija Hart je izveo loptu sa peterca, dodao je Fernandu, čija je neodlučnost bila kobna - Ibrahimović je postavio nogu i ekspresno poravnao na 1:1. Čak ni kamera nije na pravi način "uhvatila" gol Parižana...

Pari Sen Žermen je u nastavku pojačao pritisak i došao do vođstva u 59. minutu - Di Marija je izveo korner, Hart odbranio udarac Kavanija glavom ali na odbijenu loptu natrčao Matuidi i poslao je u mrežu.

Ibrahimović je odmah nakon gola pogodio prečku, ali se ubrzo ponovo oglasio Mančester siti. Orije je na amaterski način izgubio loptu na svojoj polovini, uslijedila je brza akcija i gol Fernandinja nakon neodlučne reakcije odbrane "svetaca" - 2:2.

U Volfsburgu, Real je počeo bolje, a već u 2. minutu poništen je gol Kristijana Ronalda zbog ofsajda, a veliku šansu imao je i Benzema.

Kazna je bila brza i žestoka - Brazilac Rikardo Rodriges doveo je Njemce u vođstvo golom iz penala u 18. minutu (skrivio ga Kasemiro), a već u 25. Arnold je ugurao loptu u mrežu sa petetca za šokantnih 2:0!

Barselona je sinoć slavila protiv Atletiko Madrida na "Nou Kampu" sa 2:1, dok je Bajern u Minhenu slavio protiv Benfike sa 1:0.

Revanši su naredne sedmice.

Bonus video: