Real neće ponuditi Kediri novi ugovor

0 komentar(a)
Sami Kedira, Foto: Reuters
Sami Kedira, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.11.2014. 10:29h

Real Madrid neće ponuditi svom igraču sredine terena Samiju Kediri novi ugovor, prenijeli su danas španski mediji.

Kako je objavio Radio Kadena, čelnici Rela ljuti su na Kediru jer je prošle godine, kada je bio povrijeđen, zanemario ponudu za produženje postojećeg ugovora, koji ističe sljedeće godine.

Njemački fudbaler je, podsjećanja radi, prošle godine odsustvovao pet mjeseci zbog povrede ukrštenih ligamenata.

Kedira je u julu 2010. godine iz Štutgarta prešao u Real, i bio je redovni prvotimac dok je ekipu predvodio Žoze Morinjo.

On se kod sadašnjeg trenera Karla Anćelotija bori za mjesto u timu, a prednost imaju Hames Rodriges, Toni Kros i Luka Modrić.

Kedira je prošle nedjelje rekao da je njegov agent počeo pregovore sa upravom Reala o novom ugovoru.

Španski mediji, međutim, tvrde da Kedira ima potpisan predugovor sa Bajernom, za koji bi trebao da zaigra naredne sezone.

Kedira je za Real odigrao 150 utakmica i postigao devet golova.

Osvojio je šampionsku titulu u Španiji, Ligu šampiona, Superkup Evrope, dva Kupa kralja i Superkup Španije.

Anćeloti: Ne želim pojačanja, imamo zamjenu za Modrića

Trener Karlo Anćeloti rekao je da madridski tim neće dovesti nijednog igrača u januarskom prelaznom roku kao zamenu za povrijeđenog Luku Modrića.

Hrvatski fudbaler pauziraće naredna tri mjeseca, pošto je povredio butni mišić na meču protiv Italije u Milanu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Real neće biti aktivan u januaru i nećemo dovesti nijednog igrača. Imamo zamjene za Modrića. Prošle sezone smo imali isti problem sa Kedirom, a bili smo uspješni, pa vjerujem da će tako da bude i ove. Tu su Isko i Iljaramendi, u koje imam povjerenje", rekao je Anćeloti za španski nacionalni radio.

Modrić je došao u Real 2012. godine, odigrao je 121 utakmicu i postigao sedam golova.

Prošle sezone bio je jedan od najzaslužnijih za osvajanje 10 titule prvaka Evrope, a sa kraljevskim klubom ima osvojen i Superkup Španije, UEFA Superkup i Kup Kralja.

Tokom karijere igrao je za Zrinjski, Inter iz Zaprešića, zagrebački Dinamo i Totenhem, dok je za reprezentaciju Hrvatske nastupio 83 puta i dao 10 golova.

Bonus video: