Real nudi i Kaku za Nejmara

Potvrdio je to danas i Santos, koji je objavio da su počeli zvanične pregovore sa madriskim Realom, ali i da neće dati 19-godišnjeg napadača ispod 45 miliona eura.
0 komentar(a)
Nejmar, Foto: REUTERS
Nejmar, Foto: REUTERS
Ažurirano: 21.06.2011. 17:27h

Iako je godinama na meti najvećih klubova, a prošlogodišnju ponudu Čelzija od 30 miliona funti Santos nije želio ni da razmatra, Nejmar će ipak ovoga ljeta preći Atlantik. Potvrdio je to danas i Santos, koji je objavio da su počeli zvanične pregovore sa madriskim Realom, ali i da neće dati 19-godišnjeg napadača ispod 45 miliona eura.

Santos je prije četiri dasna prijetio tužbom ka Fifi, jer su glasine da se sa igračem pregovara mimo odobrenja kluba remetile atmosferu u klubu čuvenog Pelea, koji prekosjutra igra odlučujući meč za titulu prvaka Južne Amerike. Real, je, međutim, ozbiljno shvatio prijetnju, ali i pokazao želju da u svoje redove ovog ljeta dovede sve najbolje a što ne igra za Barselonu. No, cijena je prevelika, pa će Real u cilju dovođenja Nejmara, Santosu ponuditi još jednu fudbalsku ikonu iz zemlje kafe, Kaku.

U dresu Milana Kaka je 2007. godine dobio Zlatnu loptu za najboljeg igrača na svijetu, a s obzirom na to da nije uspio da se nametne treneru “merengesa” Žozeu Murinju, nema preveliku želju da ostane u Realu. Tim prije, jer ima veliku želju da se nametne za dres reprezenztacije na Mundijalu u svojoj zemlji 2014. godine. Ostaje samo problem plate, pošto je Kaka u Madridu zarađivao 15 miliona eura godišnje.

Za Nejmara mnogi fudbalski stručnjaci smatraju da je već bolji od svih, osim Argentinca Mesija, ali i najavljuju da bi u narednim godinama mogao dostići nivo najboljeg igrača svijeta. Želji Nejmara da dođe u Real “kumovalo” je ubjeđivanje njegovog agenta, Ronalda, koji je nakon igranja u svim najvećim klubovima, preporučio mlađem kolegi da ne postoji bolje sredine od Reala.

Bonus video: