Real od 0:2 do 3:2, Barsa pokorila "Kalderon"

Viljareal je vodio 2:0 protiv "merengesa", ali su Garet Bejl, Kristijano Ronaldo iz penala i Alvaro Morata od 64. do 83. minuta donijeli veliki trijumf timu Zinedina Zidana
52 pregleda 0 komentar(a)
Real Madrid, Foto: Reuters
Real Madrid, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.02.2017. 21:53h

Real se tresao na "Estadio de la keramika", rizikovao da se razbije, ali se izvukao i stigao do velike pobjede, možda i ključne u borbi za titulu.

Viljareal je vodio 2:0 protiv "merengesa", ali su Garet Bejl, Kristijano Ronaldo iz penala i Alvaro Morata od 64. do 83. minuta donijeli veliki trijumf timu Zinedina Zidana.

"Žuta podmornica" je povela golom Manuela Trigerosa u 50. minutu, da bi u 56. povisio Sedrik Bakambu.

Činilo se da će Real doživjeti drugi vezani poraz u Primeri, i opet u istom gradu, jer u srijedu izgubio od Valensije, ali se onda sve promijenilo.

Prvo je Bejl u 64. minutu ostao sam kao duh u šesnaestercu i glavom matirao Serhija Anseha na centaršut Danija Karvahala, da bi 10 minuta kasnije Ronaldo iskoristio penal nakon što je sudija pokazao na bijelu tačku, iako se čini da lopta nije u ruku pogodila kapitena Viljareala Bruna.

Morata je u 77. minutu zamijenio Karima Benzemu i u 83. donio potpuni preokret.

I četvrti ovogodišnji meč Atletiko Madrida i Barselone je bio prepun šansi na obje strane, a kada je tako onda su Katalonci uvijek u prednosti.

Derbi na "Visente Kalderonu" pripao je Barsi, pobijedila je rezultatom 2:1 i na jednom od najtežih gostovanja u ligi jasno stavila do znanja da je spremna da se bori sa Realom i da brani titulu do posljednjeg daha.

Gosti su u Madridu poveli preko Rafinje u 64. minutu nakon što su oba tima u prvom poluvremenu promašivala velike prilike, ali se Atletiko odmah vratio u meč.

Izjednačenje mu je donio Dijego Godin poslije prekida već u 70. kada je glavom sa tri metra matirao nemoćnog Mark Andrea ter Štegena.

Kada se činilo da je remi po mjeri obje ekipe, "kolćonerosi" su iznenađujuće posustali u odbrani, dozvolili Barsi da se bukvalno ušeta u peterac, a pobjedonosni gol je dao Lionel Mesi

Атлетико М - Барселона (Обзор матча) "MyFootball.ws" от MyFootball.ws - Футбол онлайн на Rutube.

Igrao se 86. minut - udarac Argentinca je prvo izblokirao naš Stefan Savić, ali se lopta opet odbila do Mesija koji drugi put nije pogriješio, pa je donio svom timu drugu pobjedu u sezoni nad Atletikom ako se računaju mečevi i u Primeri i u Kupu.

Barsa je tako nakratko preuzela prvo mjesto, jer je imala dva boda i dvije utakmice više od Reala. Mogla je da ima prednost i sa samo mečom više, ali je šampion Evrope preokrenuo protiv Viljareala...

Atletiko je, s druge strane, sve dalje od trećeg mjesta koje garantuje direktan plasman u Ligu šampiona - sada je na sedam bodova minusa u odnosu na Sevilju...

Rezultati

Viljareal - Real Madrid 2:3

Trigeros 50, Bakambu 56 - Bejl 64, Ronaldo 74. penal, Morata 83.

Atletiko Madrid - Barselona 1:2

Godin 70 - Rafinja 64, Mesi 86.

Espanjol - Osasuna 3:0

Kaisedo 17, Hurado 46, Moreno 90+1.

Atletik B. - Granada 3:1

Susaeta 11, Lekue 33, San Hose 69 - Karsela-Gonsales 14),

Sporting H. - Selta 1:1

Gomes (penal) 49 - Aspas 75.

Subota

Betis - Sevilja 1:2

Alaves - Valensija 2:1

Leganes - Deportivo 4:0

Eibar - Malaga 4:0

Petak

Las Palmas - Sosijedad 0:1

Bonus video: