Real opet na plus pet, Mesi sam srušio Malagu

Argentinac upisao het-trik u Andaluziji i lansirao Katalonce ka laganom trijumfu od 4:1
0 komentar(a)
Real Madrid, Foto: Beta/AP
Real Madrid, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.01.2012. 22:49h

Real je pokazao da je poraz od Barselone ostavio traga, ali je i prosječno izdanje „merengesa” bilo sasvim dovoljno za rutinsku pobjedu protiv Atletik Bilbaoa.

Madriđani su slavili sa 3:1, sačuvali pet bodova više od Barselone i povratili mir koji je bio narušen nakon prepirke Žozea Murinja sa Ikerom Kasiljasom i Serhijom Ramosom zbog poraza u „el klasiku”.

Atletik je rano poveo (Ljorente u 13. minutu), a Real je preko Marsela, Ronalda (dva gola iz penala) i Kaljehona dokazao da je potrebno čudo pa da izgubi neki bod u Primeri ako to nije u okršaju sa Barsom...

A Barselona je bez problema osvojila tri boda protiv Malage, pa se nije osjetio ni izostanak Ćavija i Inijeste, jer je svoje veče imao Lionel Mesi.

Argentinac je upisao het-trik, došao do brojke od 21 gola u Primeri ove sezone i učinio da potencijalno neugodno gostovanje (ako ga u Španiji za Barsu uopšte i ima) protekne na spektakularan način za navijače svjetskog šampiona.

Mesi je postigao prvi, treći i četvrti pogodak za „blaugranu”, a upisao se i Aleksis Sančes.

Valensija je igrala neriješeno u Pamploni (1:1), dok je Majorka pobijedila Rajo Valjekano u gostima sa 1:0. Andrija Delibašić je ušao u igru u 66. minutu, ali nije pomogao „pčelicama” da izbjegnu 9. poraz u sezoni.

Bonus video: