Real po navici savladao Atletiko

"Merengesi" slavili (2:1) golovima Benzeme i Ozila u prvom poluvremenu. Gol za "kolčonerose" postigao Aguero četiri minuta prije kraja
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.03.2011. 23:20h

U derbiju Madrida nema nezivjesnosti već 13 sezona, pa nije bilo ni večeras - Real je savladao Atletiko u gostima (2:1) i ostao na pet bodova iza Barselone, koja je istim rezultatom savladala Hetafe.

Posljednju pobjedu u gradskom derbiju “kolčonerosi” su ostvarili u prošlom vijeku, 1999. godine.

Ekipa Žozea Murinja dominirala je od starta, u prvom poluvremenu imala je čak 13 udaraca na gol, a “samo” dvije lopte završile su u mreži, nakon sjajnih reakcija Benzeme i Ozila. Atletiko je smanjio preko Aguera četiri minuta prije kraja, ali nije bilo vremena za potpuni preokret.

Barselona je prethodno protiv Hetafea 27. uzastopnim mečom bez poraza u prvenstvu oborila sopstveni rekord iz sezone 1973/74. Katalonci su poveli golom Danija Alveša iz daljine u 17. minutu, da bi početkom nastavka Bojan Krkić krunisao pogotkom svoj 100. meč za Barselonu. Sve što je ekipa iz predgrađa Madrida uspjela da uradi na meču bio je lijep gol Morala dva minuta prije kraja.Prije utakmice, na velikom semaforu “Nou Kampa” bila je ispisana poruka “We love you Abi”, a istu parolu imali su igrači Barselone na majicama ispod dresova.Lijevi bek Katalonaca Erik Abidal u četvrtak je uspješno operisao tumor na jetri.Rezultati: Atletiko Madrid - Real Madrid 1:2 (Aguero 86 - Benzema 11, Ozil 33), Barselona - Hetafe 2:1 (Dani Alveš 17, Krkić 50 - Moral 88), Majorka - Saragosa 1:0 (Guzman 67).

Nedjelja: Deportivo - Levante, Erkules - Osasuna, Malaga - Espanjol, Rasing - Real Sosijedad, Sporting Hihon - Almerija, Atletik Bilbao - Viljareal, Valensija - Sevilja.

Galerija

Bonus video: