Real ponizio Barsu, Murinjo poslao Kasiljasa pred novinare!

Tim Žozea Murinja slavio sa 3:1 u času fudbala koji je držao Kataloncima i plasirao se u finale Kupa kralja
66 pregleda 27 komentar(a)
Kristijano Ronaldo, Foto: Beta/AP
Kristijano Ronaldo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 26.02.2013. 23:22h

Realu možda ne ide u Primeri, tu nije ni blizu Barseloni, ali su se stvari kada je "el klasiko" u pitanju bitno promijenile.

I četvrti međusobni meč Madriđani nisu dali Barsi da igra fudbal, niti da pobijedi, a večeras su dobili džekpot - savladali su velikog rivala na "Nou kampu" (3:1) i plasirali se u finale Kupa kralja.

Ovo je definitivno vrijeme Kristijana Ronalda, koji je valjda kroz duele sa Barsom skinuo sa sebe etiketu "čovjeka za male utakmice".

Portugalac je u ovom revanšu dao dva gola i njegove brojke sada govore sve, jer je u posljednjih osam utakmica sa „blaugranom” bio strijelac devet puta. Takođe, Ronaldu je dao ukupno 12 golova na 18 mečeva protiv Barse od kada je 2009. stigao u Španiju.

"Uvijek sam govorio da je Ronaldo najbolji i da je stvoren za ovakve mečeve", rekao je nakon meča Serhio Ramos.

Dugo je as Reala bio sjenka Lionela Mesija, uostalom kao i Real Barsina, ali nakon ovakvog nokauta u srcu Katalonije stvari više nisu iste. I, kada je već sve bilo gotovo, kada je Barsa bila gotova, i Rafael Varan se upisao drugi put u "el klasiku" u karijeri u isto toliko mečeva, nakon što je pogodio i u prvom meču polufinala. Tada je golom za 1:1 spasao svoj tim...

Real ne pamti kada je dao tri gola na "Nou kampu", a najubjedljivije pobjede su mu one iz 2008. kada je bilo 4:1, te iz 2000. kada je bio bolji sa 3:0. U oba slučaja se igralo na „Bernabeuu”.

"Madrid ponizio Barselonu", jedva je dočekala „Marka” da lansira naslov koji je vjerovatno čuvala godinama.

Koliko je za Žozea Murinja ova pobjeda specijalna govori i to da je na pres konferenciju poslao Ikera Kasiljasa, koji zbog povrede nije bio u kombinaciji za meč.

"Da, odlučili smo da ja kao kapiten izađem u javnost i podijelim slavlje s navijačima Reala. Barselona? Ne želim da pričam o njoj, već o mojim saigračima koji su bili sjajni. Poslije svega što nam se desilo u Primeri, ova pobjeda je velika", poručio je Kasiljas.

A Barselona? Sada se vidjelo da ni onakav poraz od Milana (bukvalno bez šuta na gol) nije slučajan, da je Mesi prvi put u posljednje četiri godine van forme, ali i da je odjednom igra sa "lažnom devetkom", bez pravog napadača, postala predvidiva za sve rivale.

Milan je, dakle, prošle srijede pokazao put, a Murinjo je preveliki perfekcionista da bi propustio da kazni protivnika kada mu se ovako ponudio.

Real će u finalu igrati sa boljim iz okršaja Sevilje i Atletika. "Kolčonerosi" su u Madridu prvi meč dobili sa 2:1, a revanš se igra sjutra veče na "Sančes Pichuanu".

Barsa ima priliku da već u subotu u Madridu (meč u prvenstvu) pokuša da se revanšira Realu, ali je činjenica da joj je "kraljevski klub" ovaj trofej oteo, za razliku od onog u Primeri od kojeg se odavno oprostio.

Bonus video: