Real ponizio vječitog rivala

Kristijano Ronaldo je upisao novi het-trik, dok se Karim Benzema zaustavio na dublu u vječitom derbiju
8 komentar(a)
Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters
Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.10.2014. 21:21h

Jaz u kvalitetu ekipa u Primeri čini se da nikada nije bio izraženiji, makar ako su mjerilo igre u prvih sedam kola. Real Madrid je u vječitom derbiju "razbio" Atletik Bilbao sa čak 5:0, dok se Sevilja u prvom duelu dana bukvalno poigravala sa Deportivom iz La Korunje, čija je nemoć pogotovo bila vidna u prvih 20-tak minuta nastavka.

Tek, Real je četvrtom uzastopnom pobjedom u Primeri, drugom bez primljenog gola, pokazao da je konačno posložio sve kockice i da se više ne osjeća odlazak Ćabija Alonsa. "Merengese" su do velike pobjede, već prema tradiciji, nosili Kristijano Ronaldo i Karim Benzema. Ronaldo je het-trik započeo već u 2. minutu, a zaključio ga je u 88. U međuvremenu je pogodio i u 55. minutu, a između njegovih golova mreže je tresao Francuz (41. i 69).

Sevilja je sa 4:1 savladala Deportivo, golovima Mbije u 24, i 57, Karlosa Bake u 39, i Vitola u 63. Kolumbijac Baka je uspio i da ne realizuje penal u 68.

Espanjol je golovima Lukasa u 7, i Stuanija u sudijskoj nadoknadi savladao Real Sosijedada, a čast gostiju spasao je Viljareal pobjedom u Vigu (3:1). "Žuta podmornica" je u minut preko Gomesa došla do dva gola prednosti, a prvi je postigao u 32. minutu. Larivej je smanjio u finišu poluvremena, da bi konačan rezultat u prvom minutu sudijske nadoknade drugog poluvremana postavio Mario.

Bonus video: