Real pred izbacivanjem iz Kupa Kralja zbog administrativnog propusta!

Trener Rafa Benites uvsrtio je u prvu postavu Rusa Denisa Čeriševa, koji nije imao pravo nastupa jer je prošle sezone noseći dres Viljareala dobio tri žuta kartona u Kupu Kralja, što povlači sa sobom jedan meč suspenzije.
7 komentar(a)
Real Madrid, Foto: Reuters
Real Madrid, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.12.2015. 23:28h

Madridski Real nalazi se pred izbacivanjem iz Kupa Kralja zbog nevjerovatnog administrativnog propusta u prvom meču šesnaestine finala Kupa Kralja, večeras protiv Kadiza.

Trener Rafa Benites uvsrtio je u prvu postavu Rusa Denisa Čeriševa, koji nije imao pravo nastupa jer je prošle sezone noseći dres Viljareala dobio tri žuta kartona u Kupu Kralja, što povlači sa sobom jedan meč suspenzije.

A naredni meč u Kupu Kralja za Čeriševa je bio baš večerašnji u Kadizu!

Da sve izgleda još uvjerljivije, Čerišev je postigao prvi gol na meču, već u 3. minutu, u pobjedi Madriđana 3:1 (druga dva gola postigao je Isko). Rafa Benites je odlučio da zamijeni Rusa čim je počelo drugo poluvrijeme...

"Klub nije znao ništa o tome. Ni Fudbalska federacija Španije, ni Čeriševov bivši klub nas nisu obavijestili o suspenziji. U pitanju je nedostatak informacija. Ako zaista nije imao pravo da igra, ne mogu da uradim ništa drugo osim da se izvinim. Ponavljam, nikakav dopis nije stigao u Real. Mi smo nešto načuli na poluvremenu i pokazali smo dobru volju time što smo ga zamijenili. Toliko o tome, mogu da komentarišem samo utakmicu. Zadovoljan sam i igrom i pobjedom", kazao je Rafa Benites nakom meča.

Pitanje je, međutim, da li će se uopšte igrati revanš!

Prema pravilima Fudbalske federacije Španije, timu koji nastupi sa suspendovanim fudbalerom slijedi - izbacivanje, a baš to se dogodilo Osasuni prošle sezone. Ko je napravio propust, znaće se vrlo brzo.

Madridska "Marka" se već pozdravila sa Realovim nastupom u Kupu Kralja, uz riječ "adios".

Cijela stvar je provaljena odmah na početku utakmice, kada su navijači Kadiza počeli da skandiraju "Čerišev ne smije da igra" i "mi idemo dalje".

Ovo bi mogao da bude novi skandal na "kraljevskom dvoru" u sezoni prepunoj kontroverzi, počevši sa hapšenjem Karima Benzeme zbog navodnog ucjenjivanja Valbuene, zatim nezadovoljstvom fudbalera radom doktorske službe, te navodnog sukoba glavne zvijezde tima, Kristijana Ronalda, sa trenerom Benitesom.

Sve to ima vjeran odraz na terenu, jer je Real tek treći na tabeli nakon blamaže u "el klasiku" protiv Barselone (4:0). Katalonci imaju sedam bodova više, a ispred je i gradski rival Atletiko.

Bonus video: