Real rutinski pospremio Levante

Golovima Karvalja i Benzeme u prvom poluvremenu, Real Madrid protiv Levantea zabilježio 12. pobjedu (2:0) na isto toliko utakmica na svom stadionu ove sezone
0 komentar(a)
real, Foto: REUTERS
real, Foto: REUTERS
Ažurirano: 19.02.2011. 20:36h

Duel na "Santhago Bernabeuu" valjda će se više pamtiti po tome što Kristijano Ronaldo nije postigao gol, nego po 12. pobjedi Reala na isto toliko domaćih utakmica ove sezone i Murinjovom 148. uzastopnom meču bez poraza na domaćem terenu (računaju se utakmice dok je vodio Porto, Čelzi, Inter i Real).

Manji tim iz Valensije kapitulirao je u prvom poluvremenu, kada je Benezama na asistenciju Di Marije postigao prvi, a Karvaljo nakon korenera Kristijana Ronalda drugi i posljednji gol na meču.

Kada se očekivalo da u drugom poluvremenu dotuku rivala, igrači Reala su stali i rutinski priveli utakmicu kraju.

"Kraljevski klub" je tako prišao na dva boda Barseloni, koja će sjutra protiv Atletik Bilbaoa razliku vjerovatno vratiti na pet.

Valensije je odigrala samo 0:0 sa Sportingom iz Hihona na "Mestalji", prekinuvši sjajnu seriju u 2011. godini (šest pobjeda iz sedam utakmica) .

Tako će četvrtoplasirani Viljareal, koji sjutra dočekuje Malagu, imati šansu da se bodovno izjednači sa Valensijom.

Atletiko je u posljednjem subotnjem meču slavio u Saragosi sa 1:0. Odlučujući gol dao je Serhio Aguero u 66. minutu.

U nedjelju se sastaju: Almerija - Deportivo, Hetafe - Rasing, Osasuna - Espanjol, Viljareal - Malaga, Sevilja - Erkules i Barselona - Atletik Bilbao.

U ponedjeljak igraju Real Sosijedad - Majorka.

Bonus video: