Real se igrao, Čelzi drhtao

Real - Bajern i Čelzi - Benfika, parovi su polufinala Lige šampiona. Goleada Madriđana u revanšu protiv APOELA (5:1), Čelzi drhtao do kraja (2:1 u nadoknadi)
88 pregleda 0 komentar(a)
Čelzi, Foto: Beta/AP
Čelzi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.04.2012. 21:03h

Krug se zatvara - nakon Barselone i Bajerna, plasman u polufinale Lige šampiona sinoć su potvrdili Real Madrid i Čelzi.

Madriđani su protiv APOEL-a priredili ugodno veče navijačima, ali i omogućili Kipranima da se časno oproste (trijumf 5:2), dok su se igrači Čelzija igrali sa nervima svojih fanova i tek u nadoknadi potvrdili šesto polufinale u posljednjih devet godina.

Čelzi na Barsu

Čelzi ide na noge Barseloni u reprizi polufinala iz 2009. (čuveni gol Inijeste u nadoknadi), ali nakon sinoćnjih dešavanja na “Stemford bridžu”, ima minimalne šanse da napravi podvig i plasira se u finale.

Iako su ostvarili pobjede i u Lisabonu i u Londonu, a u ukupnom skoru slavili sa dva gola razlike, momke Roberta di Matea je od eliminacije dijelio samo malo precizniji šut ili bolja reakcija napadača “lavova” Oliveire u smiraju utakmice.

Jer, nakon što su u 40. minutu kod vođstva 1:0 dobili igrača više (isključen kapiten Benfike Maksi Pereira) fudbaleri Čelzija toliko su ležerno odigrali drugo poluvrijeme da ja kazna na neki način bila logična.

Nakon serije nevjerovatnih promašaja domaćina pred golom Artura, Portugalci su u 85. minutu senzacionalno izjednačili golom glavom Havija Garsije poslije prekida. Navijači Čelzija su u finišu meča bili kao na iglama kada je Raul Meireleš, nekadašnji igrač Porta, dakle “zakleti” protivnik Benfike, zakucao loptu pod prečku u nadoknadi za veliki usklik olakšanja u Zapadnom Londonu.

- Znali smo da će biti teško, nisam uzalud upozoravao. Nedostajao nam je drugi gol da završimo posao, ali se srećom sve dobro završio - istakao je Di Mateo, a na pitanje šta očekuje u polufinalu, kratko odgovorio:

- Barselona je najbolji tim na svijetu.

Portugalci se opraštaju nakon oba poraza u četvrtfinalu, iako su i u prvom i u drugom meču ostavili bolji utisak od Čelzija.

- Žalićemo dugo. Oni su iskusniji, to je presudilo - kazao je Žorž Žesuš, trener Benfike.

Čelzi i Barsa igraju prvi meč 18. aprila u Londonu, revanš je 24. aprila u Kataloniji.

Real na Bajern

Fudbalere Reala čeka dvomeč sa Bajernom, a petica protiv APOEL-a u revanšu bila je sjajna uvertira polufinalnih utakmica.

Oko 50 hiljada navijača na “Santjago Bernabeuu” uživalo je u maestralnim golovima - Kaka je pogodio suvim listom sa 25 metara, Ronaldo parabolom iz slobodnog udarca, a Di Marija sjajnim lobom sa ivice šesnaesterca.

- U polufinalu smo i neizmjerno sam srećan. Ništa više nije sigurno, jer Bajern je toliko jak da može da osvoji Ligu šampiona - izjavio je Kristijano Ronaldo.

Real prvo gostuje na “Alijanc areni” (17. april), revanš je osam dana kasnije u Madridu.

ČELZI - BENFIKA 2:1 (prvi meč 1:0)

London - Stadion “Stemford bridž”. Gledalaca: 40.000. Sudija: Damir Skomina (Slovenija). Strijelci: Lampard u 21. (penal) i Meireleš u 90+2. minutu za Čelzi, Havi Garsija u 85. minutu za Benfiku. Žuti kartoni: Ivanović, Mikel, Ramireš (Čelzi), Maksi Pereira, Havi Garsija, Aimar, Bruno Sezar, Kardoso (Benfika). Crveni karton: Maksi Pereira (Benfika) u 40. minutu.

Čelzi: Čeh - Ivanović, David Luiz, Teri (Kejhil), Kol - Mikel, Lampard - Ramireš, Mata (Meireleš), Kalu - Tores (Drogba).

Benfika: Artur Moraeš - Maksi Pereira, Havi Garsija, Emerson, Kapdevila - Matić - Vicel, Aimar - Gaitan (Janik), Bruno Sesar (Rodrigo) - Kardoso (Oliveira).

REAL MADRID - APOEL 5:2 (3:0)

Madrid - Stadion “Santjago Bernabeu”. Gledalaca: 50.000. Sudija: Đanluka Roki (Italija). Strijelci: Ronaldo u 26. i 75, Kaka u 37, Kaljehon u 80. i Di Marija u 84. za Real, Manduka u 67. i Solari (penal) u 82. minutu za APOEL. Žuti karton: Pursaitidis (APOEL).

Real Madrid: Kasiljas - Serhio Ramos, Varane, Pepe, Marselo (Kaljehon) - Sahin, Granero (Albiol) - Altintop, Kaka, Kristijano Ronaldo - Iguain (Di Marija).

APOEL: Pardo - Pursaitidis, Paulo Žorž, Kaka, Boaventura - Nuno Moraiš, Helio Pinto (Sacias) - Haralambidis, Marsinjo, Manduka (Adorno) - Almeida (Solari).

Bonus video: