Real u četvrtfinalu, čeka se Barselona

Nakon velikog preokreta i pobjede od 3:2 u prvom meču, izabranici Žozea Murinja su se dugo kockali, sve do 72. minita na semaforu stajalo 0:0 kada je Karim Benzema konačno prekinuo neizvjesnost.
0 komentar(a)
Ronaldo, Foto: Reuters
Ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.01.2012. 23:03h

Fudbaleri Reala prvi su se plasirali u četvrtfinale Kupa Kralja, iako su sinoć u Malagi imali puno teži revanš od onog koji u četvrtak čeka Barselonu u Pamploni.

Nakon velikog preokreta i pobjede od 3:2 u prvom meču, izabranici Žozea Murinja su se dugo kockali, sve do 72. minita na semaforu stajalo 0:0 kada je Karim Benzema, nakon očajne intervencije golamana Kabaljera (lopta mu prošla i kroz ruke i kroz noge), konačno prekinuo neizvjesnost.

Iako nije blistao, Real je tokom meča bio bolji rival, a velike šanse propustili su Serhio Ramos i Kristijano Ronaldo. Tri minuta prije kraja Arbeola je dobio drugi žuti karton, pa su "kraljevi" su samom finišu igrali sa igračem manje.

Čeka se, dakle, potvrda Barselone (prvi meč dobila 4:0) i sve je spremno za dupli "el klasiko", koji će se 18. i 25. januara, dakle naredne dvije srijede, igrati u četvrtfinalu Kupa Kralja.

U četvrtfinale se plariao u trećeligaš Mirandes, koji je nakon eliminacije Viljareala napravio novu senzaciju. "Stradao" je još jedan prvoligaš, Rasing Santander, koji nije uspio da nadoknadi poraz od 2:0 iz prvog meča.

Podvig su napravili i fudbaleri Real Sosijedada, koji su na "Anoeti" protiv Majorke nakon 16 minuta imali čak tri gola minusa (računajući i prvi meč), a onda su za svega sedam minuta postigli četiri gola (od 34. do 40) i u drugom poluvremenu egzibicijom proslavili plasman među osam najboljih. Završilo se 6:1...

Rezultati:

Malaga - Real Madrid 0:1 (prvi meč 2:3)

Benzema 72

Rasing - Mirandes 1:1 (prvi meč 0:2)

Munitis 35 - Infante (penal) 72

Majorka - Real Sosijedad 6:1 (prvi meč 0:2)

Kastro 34, Hemud 35, Nunjes 37, Kastro 40, Alfaro 53, Hemad 59 - Igran 16

Bonus video: