Real u četvrtfinalu prvi put od 2004, prošao i Čelzi

Real savladao Lion u revanšu (3:0) i u velikom stilu se plasirao u četvrtfinale Lige šampiona, prvi put od 2004. godine. Prošao i Čelzi, uprkos 0:0 sa Kopenhagenom
58 pregleda 0 komentar(a)
real m, Foto: REUTERS
real m, Foto: REUTERS
Ažurirano: 16.03.2011. 22:02h

Trebalo je da dođe Žoze Murinjo, pa da se Real Madrid, najveći svjetski klub, devetostruki prvak Evrope, plasira u četvrtfinale Lige šampiona.

Nisu mogli ni Kapelo, ni Šuster, ni Pelegrini, ni Luksemburgo, “kraljevski klub” se zaustavljao pred Juventusom, Bajernom, Arsenalom, Liverpulom, čak i pred Romom i Lionom, a onda je portugalskog trenera, kao što je to postao red, dopalo da promijeni istoriju.

Iako je za klub takve veličine plasman u četvrtfinale Lige šampiona sve osim velikog uspjeha, u Madridu se sinoć slavilo najbučnije od 2004. godine.Murinjo vraćao narod sa trga“Murinjov tim razbio prokletstvo”, napisala je madridska “Marka”, uz podsjećanje da je za prvo četvrtfinale Lige šampiona od 2004, Realu trebala - prva pobjeda nad Lionom u istoriji.

I došla je, puno lakše i ubjedljivije nego što se očekivalo. Francuzi su prošle sezone izbacili Real u osmini finala, ali bi bilo previše da su to uradili drugi put. Uostalom, “lavovi” nisu tako dobri kao što su bili prošle sezone, niti je madridski klub tako loš...

Murinjo je, kako i doliči, smirivao euforiju:- Ovo je Real Madrid i plasman u četvrfinale Lige šampiona je normalan - kao da je Portugalac želio da vrati neke od navijača, koji su se sa stadiona uputili pravo ka trgu.

Impresivnih 3:0, nekadašnji trener Porta, Čelzija i Intera je okarakterisao kao pobjedu protiv “dobro organizovanog tima”.

- Igrali smo na pobjedu, od početka do kraja, iako nam je odgovarao i rezultat od 0:0. Mislim da smo zaslužili ovakav trijumf, gledajući kompletnu utakmicu.

O mogućem rivalu u četvrtfinalu, Murinjo je prokomentarisao:

- Nema sumnje da nas očekuje ozbiljan tim, ko god da dođe - rekao je trener Reala, a na pitanje da li bi volio Intera ili Čelzija, glasno se nasmijao:- To je emotivno pitanje. Ali, ako baš želite odgovor, ne bih igrao protiv mojih bivših klubova. U slučaju da me dopanu, šta da radim, moraću da se pripremim da budem bolji od njih.

Real je poveo u 37. minutu, nakon fantastične akcije koju je započeo Ronaldo, a završio lijevi bek Marselo u stilu najboljih napadača - oslobodio se defanzivca Liona i plasirao loptu u mrežu.

Lion, koji je do tog trenutka bio vrlo ozbiljan rival Realu, držao se još na početku drugog poluvremena. A onda se, kada je Benzema povećao na 2:0 (duga lopta Marsela) - potpuno raspao. Di Marija je u 75. minutu nakon dodavanja Ozila izašao sam na Ljorisa i samo uljepšao pobjedu.

- Nismo bili loši, čak ni kada je Real poveo sa 2:0, ali nam je drugi gol potpuno zabio koncepciju - rekao je trener Reala Klod Puel.

Na kraju, veliko slavlje i jedna poruka saosjećanja, namijenjena ni manje ni više nego fudbaleru velikog rivala, Barselone.“Abidal, uz tebe smo”, pisalo je na majicama igrača Reala, a namijenjeno je Francuzu kojeg sjutra očekuje operacija zbog tumora na jetri.Aplauzi u LondonuČelzi vjerovatno nije želio da čuva prednost iz Kopenhagena iz prve utakmica (2:0), ali je na kraju tako ispalo - Englezi su remizirali sa Dancima u meču u kojem je Anelka promašio tri, Žirkov dva, a Lampard i Ramirez po jedan čisti zicer.

Prijetili su i gosti, jednom se tresla prečka Čelzijevog gola, pokazavši da nisu zalutali u osminu finala.

- Svi moji napadači (Tores, Anelka, Drogba) su fantastični, ali dođe i veče kada lopta neće u gol. Srećom da smo završili posao u prvoj utakmici. Mislim da imamo fantastičnu ekipu i nećemo se opterećivati ko kod nam bude protivnik u četvrtfinalu - prokomentarisao je trener Čelzija Karlo Anćeloti.

Žrijeb u petak

Real Madrid i Čelzi kompletirali su listu putnika u četvrtfinale Lige šampiona, na kojoj se još nalaze Barselona, Mančester junajted, Inter, Totenhem, Šahtjor i Šalke. Žrijeb parova četvrtfinala, kako i kompletan kostur do finalne utakmice, biće određen u petak u Nionu u 12 časova.

Real Madrid - Lion 3:0 (prvi meč 1:1)

Madrid - Stadion “Santijago Bernabeu”. Sudija: Damir Skomina (Slovenija). Strijelci: Marselo u 37, Benzema u 66. i Di Marija u 75. minutu. Žuti kartoni: Karvaljo, Pepe (Real Madrid), Cisoko, Gurkuf (Lion).Real Madrid: Kasiljas - Serhio Ramos, Pepe, Rikardo Karvaljo, Marselo - Ćavi Alonso, Kedira - Di Marija (Granero), Ozil, Kristijano Ronaldo (Adebajor) - Benzema (Dijara). Lion: Ljoris - Reveljer, Kris, Lovren, Cisoko - Tulalan - Gurkuf (Pjed), Kalstrom - Brand (Gomis), Delgado (Pjanić) - Lisandro Lopez.Čelzi - Kopenhagen 0:0 (prvi meč 2:0)

London - Stadion “Stemford bridž”. Sudija: Svein Odvar Moen (Norveška). Žuti kartoni: Drogba (Čelzi), Klaudemir, Bolanos (Kopenhagen)

Čelzi: Čeh - Bosingva, Ivanović, Teri, Kol - Ramires, Mikel (Esjen), Lampard, Žirkov (Maluda) - Anelka (Tores), Drogba.Kopenhagen: Viland - Vendt, Jorgensen, Antonson, Bengtson (Zohore) - Klaudemir, Kvist - Bolanos (Kristensen), Vingard (Santin) - Gronkjer - N'Doj

Bonus video: