Real u Evropi nije nadoknadio dva gola zaostatka od 1987. godine i - Zvezde

290 pregleda 2 komentar(a)
Crvena zvezda - Real 1987, Foto: Www.redstarbelgrade.info
Crvena zvezda - Real 1987, Foto: Www.redstarbelgrade.info
Ažurirano: 07.04.2016. 16:10h

Real je u srijedu veče prvi put poražen u ovosezonskoj Ligi šampiona, poslije sedam trijumfa i remija.

U nevrijeme, „kraljevski klub“ je izgubio od Volfsburga 2:0 i u utorak će se naći pred izazovom da nadoknadi dva gola minusa.

Takav podvig u evropskim takmičenjima Madriđani nisu napravili još od 1987. godine i četvrtfinala Kupa evropskih šampiona, kada im je protivnik bila – Crvena zvezda.

Aktuelni trener „merengesa“ Zinedin Zidan bio je član kadeta Kana, kada je Real, predvođen kapitenom Hozeom Antoniom Kamačom i ubojitim Meksikancem Hugom Sančezom, posjetio Beograd 4. marta.

„Kraljevski klub“ dočekalo je 100.000 gledalaca na proslavi 32. rođendana Zvezde, koja je polako gradila veliki evropski projekat, sa Draganom Stojkovićem Piksijem, Stevanom Stojanovićem, Mitrom Mrkelom...

U grotlu Marakane Madriđani su se istopili u prvom dijelu – mrežu Paka Buja tresli su kapiten „crveno-bijelih“ Boško Đurovski, Žarko Đurović i Bora Cvetković, dok je Stojanović odbranio jedanaesterac Sančezu.

U nastavku, Real je došao sebi. Sančez se u 59. minutu iskupio, Milan Janković, budući član „kraljevskog kluba“ sa bijele tačke vratio Zvezdi tri gola prednosti (80), da bi Meksikanac u 87. minutu iz još jednog penala olakšao život gostima.

Dvije sedmice kasnije, na Santjago Bernabeu „kraljevski klub“ je golovima Emilija Butragenja (5) i Mičela Sančiza (61) kaznio naivnosti Zvezdine odbrane i prošao u polufinale.

Tamo već nije imao šansi protiv moćnog Bajerna (1:4, 1:0)....

Dvadeset i devet godina kasnije, Real će u duelu sa Vofsburgom na Bernabeu pokušati da ponovi istoriju, s tom razlikom što mu ovog puta ni pobjeda 2:0 ne garantuje prolaz.

Bonus video: