Real ubjedljiv protiv Atletika, Barselonu "pogurao" i sudija

Realu je ovo bio 22 meč bez poraza u svim takmičenjima, dok je Atletiko poražen prvi put poslije 23 utakmice.
10 komentar(a)
Ažurirano: 05.02.2014. 23:26h

Real je jednom nogom u finalu Kupa kralja - u meču u kojem je, možda, bilo više faulova i čarki nego pravog fudbala, "kraljevski klub" je porazio večeras loši Atletiko Madrid sa 3:0, i napravio veliku zalihu pred revanš.

Ekipi Karla Anćelotija ostaje da za šest dana na "Visente Kalderonu" završi posao, a onda se skoncentriše na posljednji od tri međusobna duela u mjesec dana, 2. marta u prvenstvu, kada će se mnogo toga odlučivati u trci za titulu.

Realu je ovo bio 22 meč bez poraza u svim takmičenjima, dok je Atletiko poražen prvi put poslije 23 utakmice.

Kristijano Ronaldo nije imao svoje veče, na 29. rođendan (i treći put na svoj rođendan nije postigao gol), ali zato jeste raspoloženi Anhel Di Marija.

Argentinac je namjestio pogodak mladom Heseu za 2:0, a potom i sam "opalio" po lopti iz prve sa dvadesetak metara, ali je imao puno sreće pošto je ona zakačila Mirandu i prevarila Kurtou.

Bio je to drugi autogol "jorgandžija" u ovom meču, pošto je prethodno u 17. minutu Insua neuspješno blokirao šut Pepea i prevario svog golmana.

Atletiko je jedinu priliku imao u 72. minutu, kada je Godin šutirao glavom poslije centaršuta iz kornera, ali je Luka Modrić na gol-liniji spriječio loptu da uđe u mrežu.

Iker Kasiljas je došao do rekordnih 800 minuta bez primljenog gola u 111 godina starom Kupu kralja! Golman Reala posljednji put je savladan prije dvije godine, protiv Barsele, kada je strijelac bio Dani Alveš.

U drugom polufinalu, Barselona je, očekivano, savladala Real Sosijedad, sa 2:0, ali gosti imaju razloga da se ljude na sudiju Hose Gonzalesa.

Da je arbitar kod 0:0, nakon što je Mesi iz "slobodnjaka" pogodio okvir gola, svirao čist penal za goste, pitanje je kako bi se završio meč, u kojem su Katalonci, ipak, imali više šansi.

U 42. minutu, naime, Gonzales nije svirao očigledan penal za goste kada je Maskarano rukom povukao Velu u šesnaestercu domaćih.

Manje od minuta kasnije, Serhio Buskets se najbolje snašao u gužvi koja je nastala poslije centaršuta iz kornera u 44. minutu i donio Barsi vođstvo od 1:0.

Gosti su žustro protestvovali zbog toga što im nije sviran, najviše Injigo Martines, kome je pokazan crveni karton i put u svlačionicu.

Tačku na ovaj meč stavili su gosti, jer je u 60. minutu nespretni Elustondo napucao sopstvenog golmana Zubikaraija, od kojeg se lopta odbila u gol.

U svakom slučaju, ovaj rezultat garantuje interesantan revanš za nedjelju dana u San Sebastijanu, jer je sigurno da se igrači Real Sosijedada neće tako lako odreći finala Kupa kralja.

Galerija

Bonus video: