Real uvećao rekordni pobjednički niz

Madridski Real je u Almeriji produžio rekordni niz pobjeda jednog španskog kluba, pa sada iznosi 20
8 komentar(a)
Iker Kasiljas, Foto: Beta/AP
Iker Kasiljas, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.12.2014. 22:13h

Madridski Real je produžio rekordni niz pobjeda jednog španskog kluba, pa sada iznosi 20. „Žrtva” je bila Almerija na svom terenu, koju su „merengesi” preskočili golovima Iska u 34. minutu, Gareta Bejla u 42, te dva gola Kristijana Ronalda, u 81, i 88. minutu za konačnih 4:1.

Domaćina je načeo mladi Isko na asistenciju Karima Benzeme, ali je Versa pet minuta kasnije poravnao rezultat. Ipak, do odlaska na odmor pogodio je Velšanin na dodavanje Tonija Krosa.

Priliku da meč odvuče u drugom smjeru propustio je strijelac jedinog gola za Almeriju, Versa, kojem je u 62. minutu Iker Kasiljas odbranio penal za izjednačenje. Penal je skrivio Marselo, koji je nesmotreno zakačio Mendesa u kaznenom prostoru.

To je demoralisalo domaćina, pa je Portugalac Kristijano Ronaldo obezbijedio trijumf nakon nove asistencije Benzeme, a u finišu je popravio golgeterski učinak na dodavanje Karvahala. Kristijano Ronaldo je došao do 25. gola u Primeri.

Real je lider Primere sa pet bodova i utakmicom više od Barselone i sedam poena od prvaka Atletika. Barselona pod imperativom pobjede danas od 16 sati gostuje Hetafeu, dok je Atletiko gost Real Sosijedadu u San Sebastijanu u nedjelju od 21 sat

Bonus video: