Realov let preko Valensije

Pobjedom u Valensiji, Real Madrid sačuvao tri boda prednosti u odnosu na Barselonu i sve su prilike da će bodovno jači dočekati veliki derbi 10. decembra
0 komentar(a)
Ronaldo, Foto: Beta/AP
Ronaldo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 19.11.2011. 23:25h

Real je do posljednjeg sekunda drhtao u Valensiji, ali je Žoze Murinjo nakon meča mogao da odahne - njegov tim je sačuvao tri boda prednosti na vrhu i sada je po kladionicama jednak favorit za osvajanje titule kao Barselona!

Prije početka sezone tako nešto bilo je nezamislivo, posebno nakon finala Lige šampiona protiv Mančester junajteda kada su mnogi proglasili Barselonu najboljim timom u istoriji fudbala.

Ali, Murinjo je poželio da bude bolji i od najboljeg, i za sada mu dobro ide. Ako se ne dogode iznenađenja, Real će 10. decembra dočekati Barselonu na "Santjago Bernabeuu" sa tri boda prednosti, jer ga do tada čekaju gradski derbi sa Atletikom kod kuće i gostovanje Sportingu u Hihonu.

Večerašnji meč na "Mestalji" bio je za Real neuporedivo teži nego što će biti predstojeća dva, ali su Ronaldo i drugovi opet pokazali da su izgrađeni od čvrstog materijala. Benzema i Serhio Ramos donijeli su gostima laganu prednost, ali se Valensija nije dala, prvo je Soldado smanjio na 2:1, a potom i na 3:2 nakon što je Ronaldo vješto izigrao golmana Dijega Alveša i dao treći gol za Real.

Već je bila istekla sudijska nadoknada kada je Valensiji poništen gol za 3:3, kada su domaći fudbaleri pogodili prečku, te kada je jedan igrač Reala rukom ili ramenom zaustavio loptu na gol liniji. Gosti su, ipak, preživjeli pakao i sa rukama podignutim u vis pobjegli u svlačionicu...

Prije Reala, Barselona je lagano odradila posao protiv Saragise na "Nou Kampu". Za golove su ravnomjerno bili zaduženi defanzivci i napadači: Pujol i Pike, odnosno Mesi i Vilja, podarili su navijačima još jedan ugodnu noć koju je nešto kasnije malo pokvario Real Madrid.

Zanimljivo da je Barselona čak tri od četiri gola dala nakon prekida, što je neuobičajeno za ovaj tim.

"Nekad je dobro i kada tako probijete defanzivno orjentisanog protivnika", prokometarisao je Pike.

Viljareal je u trećem meču dana savladao Betis sa 1:0.

Rezultati:

Valensija - Real Madrid 2:3 (0:1)

Soldado 75m, 83 - Benzema 20, Ramos 72, Ronaldo 79

Barselona - Saragosa 4:0 (2:0)

Pike 19, Mesi 43, Pujol 54, Vilja 75

Viljareal - Betis 1:0 (0:0)

Valero 21

Nedjelja

Sosijedad - Espanjol (12)

Osasuna - Rajo Valjekano (16)

Sporting Hihon - Hetfe (16)

Sevilja - Atletik Bilbao (18)

Atletiko Madrid - Levante (20)

Granada - Majorka (22)

Bonus video: