Realova šestica u Istanbulu, samo bod za Juve

Madriđani deklasirali Galatasaraj sa 6:1 uz het-trik Kristijana Ronalda i dva gola Karima Benzeme
13 komentar(a)
Ažurirano: 17.09.2013. 21:10h

Realov juriš na toliko čekanu 10. titulu prvaka Evrope je počeo iz Istanbula, iz pakla "Turk telekom arene" - Madriđani su počistili Galatasaraj sa 6:1 i već na startu u grupi B jasno stavili do znanja svima ko je favorit.

Galata je krenuo bolje, imao je i dvije velike šanse (Jilmaz i Melo), a onda je kažnjen - Isko se u 33. minutu majstorski oslobodio čuvara i rutinski matirao Musleru.

Real je od tog trenutka bio gazda na terenu, a u drugom poluvremenu se dva puta upisao Karim Benzema, te svemoćni Kristijano Ronaldo koji je došao do het-trika (kod drugog pogotka mu je asistirao Bejl)...

Utakmica u Istanbulu će se pamtiti i po Ikeru Kasiljasu koji je stao na gol prvi put ove sezone, ali je zbog povrede (sudario se sa Ramosom) morao da napusti teren već nakon desetak minuta igre.

U istoj grupi, Juventus je imao veliki broj šansi (Mirko Vučinić nije bio ni na klupi) u Kopenhagenu, ali je morao da se zadovolji bodom. Domaćin je poveo golom Jorgensena, a izjednačio je Kvaljarela.

Mančester siti je imao problema u prvom poluvremenu sa Plzenjom, a onda je u drugom bio furiozan - od 48. do 58. minuta je postigao tri gola (Džeko, Aguero i Ture) i nagovijestio da bi ove sezone mogao mnogo više u Ligi šampiona nego prethodne dvije kada nije prolazio grupu.

Stevan Jovetić je duel u Češkoj odgledao s klupe...

Aktuelni šampiona Bajern je lako riješio duel sa CSKA, jer je već u 4. minutu Alaba načeo Moskovljane.

Na kraju je bilo 3:0, a "armejce" su dokrajčili Mandžukić i Roben.

Obećavajući start su imali Benfika i PSŽ, favoriti u grupi C - Portugalci su savladali kod kuće Anderleht (2:0), dok su "sveci" demonstrirali silu u Pireju protiv Olimpijakosa (4:1).

Parižane je predvodio Tijago Mota (dva gola i asistencija), upisali su se i Kavani i Markinjoš. Zlatan Ibrahimović je kod rezultata 3:1 promašio penal...

Dejvid Mojes je pobjedom debitovao na klupi Mančester junajteda u Ligi šampiona - na "Old trafordu" je savladan Bajer sa 4:2, a u istoj grupi je Šahtjor slavio u Sosijedadu sa 2:0 golovima Aleksa Tešeire.

Vejn Runi je bio dvostruki strijelac čime je došao do 200. gola u dresu "crvenih đavola".

Rezultati

GRUPA A

MANČESTER J. - BAJER 4:2

Runi 22, 70, Van Persi 59, Valensija 78 - Rolfes 54, Toprak 87.

SOSIJEDAD - ŠAHTJOR 0:2

Tešeira 64,87.

GRUPA B

GALATASARAJ - REAL MADRID 1:6

Bulut 82 - Isko 33, Benzema 54, 81, Ronaldo 62, 66, 90.

KOPENHAGEN - JUVENTUS 1:1

Jorgensen 14 - Kvaljarela 54.

GRUPA C

BENFIKA - ANDERLEHT 2:0

Đuričić 6, Luizao 30.

OLIMPIJAKOS - PSŽ 1:4

Vajs 25 - Kavani 20, Mota 69, 72, Markinjoš 86.

GRUPA D

BAJERN - CSKA MOSKVA 3:0

Alaba 4, Mandžukić 41, Roben 68.

PLZENJ - MANČESTER SITI 0:3

Džeko 48, Ture 53, Aguero 58.

Galerija

Bonus video: