Realu tek remi sa Viljarealom, Atletiko bez golova u Sevilji

0 komentar(a)
Fernando Tores, Foto: Reuters
Fernando Tores, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.03.2015. 20:19h

Viljereal je zaustavio lidera! I to u hramu najvećeg svjetskog kluba "Santjago Bernabeu". Iako je Real poveo golom sa penala Kristijana Ronalda, "žuta podmornica" je dokazala da je sjajna ekipa. Žerar Moreno, 22-godišnji napadač je savladao Ikera Kasiljasa u 64. minutu. Upravo je Kasiljas sjajnom odbranom u 86. minutu, kada je Vijeto bio brži od Varana, spasao "merengese" preokreta.

Real je ipak mogao do tri boda, ali je Asenju uspjelo ono što nije dva puta Ljorisu u porazu Totenhema od Čelzija - zaustavio je nevjerovatnom odbranom loptu u 91. minutu, nakon što mu se od saigrača odbila sa svega tri metra. Tako da je u ovom kolu najbolje profitirala Barselona, koja je sada na svega dva boda iza Reala.

Aktuelni prvak Primere, Atletiko, nije uspio da slavi u derbiju na gostovanju Sevilji (0:0), pa sada zaostaje sedam bodova za liderom, madridskim Realom. "Kolćonerosima" je sada prioritet da zadrže treću poziciju i direktan plasman u Ligu šampiona, a to neće biti nimalo lako.

Razlog su sjajne igre Valensije ove sezone. "Slijepi miševi" su u prvom duelu dana na "Mestalji" sa dva gola Pabla Pjatija savladali neugodni Real Sosijedad. Valensija je tom pobjedom prišla na samo bod zaostatka za Atletikom.

A Sevilja je u Andaluziji bio tim koji je više želio pobjedu. No, kombinovani tim Dijega Simeonea se znalački odbranio, a u nastavku je uvođenjem Marija Mandžukića, Fernanada Toresa i tek oporavljenog Kokea, argentinski trener pokušao da uradi nešto više, ali... Sevilja se remijem udaljila od četvrtog mjesta i kvalifikacija za Ligu šampiona na sedam bodova.

Iako je imao teške mečeve u Ligi Evrope, Atletik je pokazao karakter na gostovanju Ejbaru. "Ponos Baskije" je slavio sa 1:0, za bijeg u gornji dio tabele i sigurnu luku ekipe koja uz Real i Barselonu nikada nije ispadala iz španskog elitnog takmičenja.

Rezultati

Sevilja - Atletiko 0:0

Ejbar - Atletik 0:1

(Gurpegi 36)

Valensija - Real Sosijedad 2:0

(Pjati 53. i 56)

Real Madrid - Vilajreal 1:1

(Kristijano Ronaldo (penal) 52 - Moreno 64).

Bonus video: