Red Bul prejak za Parižane

Jedan od najbogatijih svjetskih klubova, Pari sen Žermen je na pragu eliminacije, nakon evrogola Dušana Šventa u posljenjem minutu sudijske nadoknade gostovanja Red Bul Salcburgu
0 komentar(a)
Red Bul, Foto: Beta/AP
Red Bul, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.12.2011. 22:58h

Senzacionlani plasman u finale Lige Evrope sa Bragom natjerao je svjetsku fudbalsku javnost da priča o njemu - Domingoš Pasiensa, sada na klupi Sportinga, želi da ovoga puta ide do kraja u najmasovnijem fudbalskim takmičenju, a snagu njegovog tima osjetio je Cirih, koji nije uspio niti jednom da dođe u priliku da šutira na gol.

No, ako to ne iznenađuje od Sportinga, definitivno je malo ko očekivao da predstavnik Premijer lige, Fulam isto nije uspio da dođe u šansu na gostovanju Tventeu. Ipak, tim iz Zapadnog Londona još drži sudbinu u svojim rukama pošto mu trijumf u posljednjem kolu kući nad Odenseom garantuje prolazak u nokaut fazu.

Za razliku od Fulama, Lacio je igrom bez golova u Rumuniji zakomplikovao situaciju u grupi D, gdje više ništa ne zavisi od njega.

S obzirom na to da pred posljednje kolo Vaslui ima isti broj bodova i bolji međusobni skor od “nebesko plavih”, jedina šansa Laciju je da nemotivisani Cirih ipak zakine rumunskog predstavnika.

I nije samo Lacio u škripcu. Jedan od najbogatijih svjetskih klubova, Pari sen Žermen je na pragu eliminacije, nakon evrogola Dušana Šventa u posljenjem minutu sudijske nadoknade gostovanja Red Bul Salcburgu. Austrijanci su tim golom došli u poziciju da u posljednjem kolu sami odlučuju o svojoj sudbini u Bratislavi. “Sveci” osim iznenađenja u duelu Slovana i Salcburga, za prolaz moraju slaviti nad Bilbaom na “Parku prinčeva”.

Rezultati

Grupa D

Vaslui - Lacio 0:0

Sporting - Cirih 2:0 (1:0)

Grupa E

Makabi Tel Aviv - Bešiktaš 2:3 (0:1)

Stouk - Dinamo Kijev 1:1 (0:1)

Grupa F

Atletik Bilbao - Slovan 2:1 (1:1)

Salcburg - PSŽ 2:0 (1:0)

Grupa J

AEK Larnaka - Makabi Haifa 2:1 (1:0)

Šalke - Steaua 2:1(1:1)

Grupa K

Tvente - Fulam 1:0 (0:0)

Odense - Visla Krakov 1:2 (0:2)

Grupa L

Lokomotiva M. - Šturm 3:1 (0:0)

AEK Atina - Anderleht 1:2 (1:2)

Bonus video: