Reflektori u Pljevljima, na Trešnjici, na Zlatici, u Danilovgradu...

Čak devet od deset klubova Telekom 1. Crnogorske fudbalske lige moći će u proljećnom dijelu sezone da igraju domaće utakmice noću, pod električnim osvjetljenjem
1889 pregleda 3 komentar(a)
Reflektori na stadionu pod Golubinjom u Pljevljima, Foto: FSCG
Reflektori na stadionu pod Golubinjom u Pljevljima, Foto: FSCG
Ažurirano: 27.11.2019. 15:45h

Čak devet od deset klubova Telekom 1. Crnogorske fudbalske lige moći će u proljećnom dijelu sezone da igraju domaće utakmice noću, pod električnim osvjetljenjem, saopšteno je iz FSCG.

Uz stadione pod Goricom (Budućnost), kraj Bistrice (Sutjeska), pod Malim brdom (Petrovac), na Starom aerodromu (OFK Titograd) i "DG areni" (Podgorica), gdje se već uveliko igra noću, reflektori bi uskoro trebalo da zablistaju na Trešnjici (Zeta), pod Golubinjom (Rudar) i na Zlatici (Kom).

Radove na postavljenju reflektora skoro u potpunosti finansira FSCG.

Kako je saopšteno, u Pljevljima i Golubovcima reflektori su već postavljeni, a uskoro će se steći uslovi za odigravanje utakmica večernjim terminima na tim stadionima.

"Sistem predviđa više nivoa rada, od osnovnog koji je dovoljan za noćni trening, pa do osvjetljenja koje omogućava uslove za odigravanje utakmica u noćnom terminu uz TV prenos", saopšteno je iz FSCG.

Reflektori su spremni za upotrebu i na stadionu "Braće Velašević" u Danilovgradu, čiji je trener potpuno rekonstruisan i trebalo bi da bude stavljen u upotrebu u drugom dijelu sezone.

Na stadionu FK Kom na Zlatici privode se kraju radovi na postavljanju reflektora.

"Postavljanje reflektora u Pljevima i Golubovcima dio je projekta koji je FSCG pokrenuo prošle godine i u sklopu kojeg su do sada izgrađeni reflektorski sistemi na stadionima OFK Titograd i ,,DG arena“ u Podgorici i stadionu ,,Braće Velašević“ u Danilovgradu. Vrijednost radova na ovih šest stadiona iznosi oko tri miliona eura", saopšteno je iz Kuće fudbala.

Grbalj bi tako na proljeće trebalo da ostane jedini prvoligaš čiji teren nema reflektorsko osvjetljenje.

Galerija

Bonus video: