Reja ostaje na klupi Lacija

"Smatrao sam da nije ispravno da moju ulogu u klubu okončam odlaskom. Nastavljamo zajedno do kraja sezone i, kako je rekao predsjednik, i kasnije“, dodao je Reja.
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.02.2012. 21:09h

Edi Reja, ipak, ostaje na klupi Lacija, iako je u srijedu podnio ostavku, dan prije revanš meča šesnaestine finala Liga Evrope protiv Atletiko Madrida, kada je ekipu, ipak, vodio.

Pisana ostavka je istog dana odbijena, ali je iz kluba saopšteno da će se dvije strane sastati po povratku iz Rima. Reja je potvrdio da ostaje u Rimu, iako su se čitavog dana pojavljivale informacije da su Điđi De Kanio i Đanfranko Zola ozbiljni kandidati za novog trenera.

„Završili smo ovu priču sa obećanjem da ćemo svi dati svoj maksimum da ostvarimo što bolje rezultate. Nastavljam svoju avanturu u Laciju“, kazao je Reja.

Interesantno, ovo je četvrti put da Lacio odbija ostavku Reje od februara 2010. godine, od kada je preuzeo klub.

„U utorak sam razgovarao sa predsjednikom, kada sam osjetio da nema više povjerenja u mene i odlučio sam da podnesem ostavku. Ali, kao u svakoj porodici, postoji razlika u mišljenjima, postoje teški trenuci i svađe. Međutim, sve smo razjasnili. Meni je stalo do ove ekipe i do Lacija. Smatrao sam da nije ispravno da moju ulogu u klubu okončam odlaskom. Nastavljamo zajedno do kraja sezone i, kako je rekao predsjednik, i kasnije“, dodao je Reja.

Ostavku Reje uzrokovali su pokvareni odnosi sa predsjednikom Lotitom i sportskim direktorom Tareom. Reja je, naime, u posljednje vrijeme često prebacivao klubu na lošem januarskom prelaznom roku, tokom kojeg nije dobio željena pojačanja, a u prilog mu nije išlo ni nekoliko posljednjih poraza, iako je Lacio trenutno na diobi trećeg mjesta u Seriji A sa Udinezeom, iza Milana i Juventusa.

Lotito i Tare su treneru Lacija prigovorili na određene greške u sastavljanju tima koji je poražen u Palermu (1:5), a i zamjerili su mu zbog čestih žalopoljki na loš januarski prelazni rok.

Reja je na klupu Lacija stigao u februar 2010. godine, napustivši tom prilikom Hajduk iz Splita, a na klupi je zamijenio Balardinija.

Na 77 utakmica u Seriji A, Lacio je pod vođstvom Reje upisao 39 pobjeda, 15 remija i 23 poraza.

Bonus video: