Rekord Levandovskog, bez golova u rurskom derbiju

Poljak Robert Levandovski je novi rekorder, pošto je bio strijelac u svim utakmicama od starta sezone u Bundesligi
3190 pregleda 0 komentar(a)
Reuters, Foto: MICHAEL DALDER
Reuters, Foto: MICHAEL DALDER
Ažurirano: 26.10.2019. 20:34h

Aktuelni prvak Bundeslige Bajern se makar na dan vratio na lidersku poziciju. Bavarci su na svom terenu dobili Union Berlin 2:1, a meč je obilježio rekord!

Poljak Robeet Levandovski igra sezonu života. On je pogađao mreže svih rivala u prvih devet kola, što nikada nikome nije uspjelo u istoriji lige.

Na kontu Levandovskog je čak 13 golova u Bundesligi, a protiv Union Berlina je dao gol za 2:0 u 53. minutu, pošto je mrežu gostiju načeo Pavar u 13.

Gosti nisu bili bezopasni, ali je Nojer odbranio penal Andersonu u 58. minutu, a gosti su smanjili iz još jednog udarca sa bijele tačke, kada je Polter u 86. minutu savladao golmana Bavaraca.

A rurski derbi završen je bez golova - Šalke je uspio da zaustavi Borusiju Dortmund, koja je samo u posljednjih 15-ak minuta bila bolji rival.

Dortmund je treći sa 16 bodova, a Šalke tek sedmi sa 15. Drugi je Frajburg, koji je na svom terenu dobio favorizovanog Lajpciga 2:1. Frajburg ima 17 bodova i samo je bod iza Bajerna.

Prvi trijumf u najjačem šampionatu Njemačke je zabilježio novajlija, Paderborn, koji je na svom terenu slavio protiv Fortune 2:0.

Herta je kući izgubila od Hofehnajma 3:2, a u posljednjoj utakmici dana Bajer je remizirao a Verderom 2:2. "Farmaceuti" su poveli, "zeleni" preokrenuli, ali je domaćin došao do boda. Njemu su sudije neopravdano poništile gol za pobjedu, koji je u 73. minutu psotigao Lukas Alaario.

Bonus video: