Remi Atletika i Betisa, Las Palmas će igrati u Segundi

Las Palmas se pridružio Malagi, čeka se treći putnik u niži rang
0 komentar(a)
Las Palmas, Foto: Laliga.es
Las Palmas, Foto: Laliga.es
Ažurirano: 22.04.2018. 21:02h

Atletiko je sa Betisom odigrao bez golova, i prekinuo je niz "zelenima" od šest uzastopnih pobjeda. Atletiko je zbog važnosti utakmice sa Arsenalom u polufinalu Lige Evrope izišao na "Vandi metropolitano" sa kombinovanim sastavom, što je Betis iskoristio da bez problema osvoji bod.

Atletiko nakon 34. kola ima četiri boda i utakmicu više od gradskog rivala Reala, ali "kolćonerosi" imaju i neuporedivo lakši raspored. Real do kraja ima duele sa Barsom, Seviljom, Viljarealom... Zato je i bod protiv Betisa dobar za izabranike Ćola Simeonea, koji Stefana savića nije odmarao i naš je reprezentativac odigrao cijelu utakmicu. I Betis je u dobroj poziciji, pošto na petom mjestu ima pet bodova i utakmicu više od Viljareala.

Na Kanarskim ostrvima naredne sezone neće biti prvoligaškog fudbala - Las Palmas je porazom od Alavesa u 34. kolu izgubio borbu za opstanak. Alaves je demonstrirao silu i na gostovanju Las Palmasu došao do sigurnog opstanka, jer ima 41 bod.

A Malaga se kasno probudila, pa će i ona igrati u Segundi, uprkos odličnoj igri u pobjedi nad Real Sosijedadom.

U prvom meču dana, malom katalonskom derbiju Espanjol se revanširao Đironi za poraz u prvom dijelu sezone. Đirona ima 47 bodova, dok Espanjol još teoretski nije obezbijedio opstanak sa 39 bodova.

Rezultati:

Đirona - Espanjol 0:2 (Moreno 43, 55)

Malaga - Real Sosijedad 2:0 (Adrijan 11, En Nesiri 35)

Las Palmas - Alaves 0:4 (El hadadi 51, 73, Medran 79, Sobrino 90+1)

Atletiko - Betis 0:0

Bonus video: