Remi Engleske sa Irskom, Hodžson zadovoljan, nacija razočarana

Remi sa Ircima razočarao je sve u Engleskoj, ali ne i selektora Roja Hodžsona, koji je izrazio zadovoljstvo
4 komentar(a)
Ažurirano: 30.05.2013. 00:12h

Engleska je u prijateljskom meču sa Republikom Irskom na "Vembliju", koji se odigrao u sklopu obilježavanja 150 godina Fudbalske asocijacije (FA) odigrala samo 1:1.

Irci su poveli golom Šejna Longa u 13. minutu glavom, a konačan rezultat postavio je Frenk Lampard deset minuta kasnije. Bio je to 29. gol veziste Čelzija za nacionalni tim. Njegov saigrač Ešli Kol nosio je na ovom meču kapitensku traku, kao poklon za 100 odigranih mečeva za "gordi Albion".

Remi sa Ircima razočarao je sve u Engleskoj, ali ne i selektora Roja Hodžsona.

"Ne mogu da budem nezadovoljan. Znali smo da nas čeka teška utakmica i uradili smo sve da pobijedimo. Naročito sam zadovoljan kako smo odigrali drugo poluvrijeme. Jedina stvar koja me sprečava da budem potpuno zadovoljan jeste činjenica da nismo pobijedili", rekao je Hodžson.

Engleze, koji u kvalifikacionoj grupi H imaju dva boda manje od Crne Gore, sada očekuje interkontinentali let do Rio de Žaneira i prijateljska utakmica sa Brazilom, 2. juna na legendarnoj "Marakani".

"Stardiž zbog povrede neće biti sa nama. Ostali putuju".

No, mišljenje selektora Engleske o "dobroj igri" ne dijele fudbalske legende na Ostrvu. Jedna od njih, najbolji strijelac Svjetskog prvenstva u Meksiku 1986. Gari Lineker, smatra da se Engleska vraća "mračnim godinama", naročito zbog taktičke postavke.

"Ako budemo igrali ovako na Marakani, Brazil će nas poniziti. Ne možemo uvijek da igramo u sistemu 4-4-2. Suviše smo predvidljivi, lako čitljivi. Ekipe bez problema igraju protiv nas. Treba nam kreativnost, igra između linija", kazao je Lineker.

Engleska je u posljednjem kvalifikacionom meču jedva izbjegla poraz od Crne Gore u Podgorici (1:1), iako je vodila do 75. minuta.

Novina u taboru "gordog Albiona" su novi dresovi, koje je uradio "Najk". U Fudbalskoj asocijaciji Engleske očekuju rekordnu prodaju - pod uslovom da se reprezentacija plasira na Svjetsko prvenstvo.

Galerija

Bonus video: