Remi Francuske i Engleske u Donjecku

Englezi defanzivnom igrom odoljeli Francuzima... Albion poveo preko Leskota, a remi je potpisao Nasri
0 komentar(a)
Samir Nasri, Foto: Beta/AP
Samir Nasri, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.06.2012. 18:28h

Francuska i Engleska su u Donjecku odigrale samo da ne izgube na startu Evropskog prvenstva, pa je remi na kraju (1:1) sigurno mogao da zadovolji oba selektora, s tim što bi ipak Roj Hodžson mogao da bude za nijansu samouvjereniji.

Jer, Albion je, iako je vodio golom Džoleona Leskota poslije prekida Stivena Džerarda, pokazao da ne posjeduje kvalitet za velike stvari. Makar dok se u tim ne vrati Vejn Runi.

Zato je i ovaj bod protiv favorita u grupi ogroman...

Francuska je, s druge strane, pokazala više, ali to nije bilo dovoljno da opravda zašto je mnogi vide u završnici ovog takmičenja.

Bljesak Samira Nasrija šest minuta prije kraja je, ipak, bio dovoljan da se izbjegne poraz, pa Loranu Blanu ostaje da do narednog meča protiv Ukrajine u petak posloži kockice.

Francuska - Engleska 1:1

Donjeck - Stadion "Donbas arena". Gledalaca: 50.000. Sudija: Nikola Ricoli (Italija). Strijelci: Nasri u u 39. za Francusku, Leskot u 30. minutu za Englesku. Žuti kartoni: Okslejd-Čembrlen, Jang (Engleska).

Francuska (4-2-3-1): Ljoris - Debiši, Rami, Mekses, Evra - Kabaje (Ben Arfa), Dijara - Nasri, Maluda (Martan), Riberi - Benzema.

Engleska (4-4-1-1): Hart - Džonson, Teri, Leskot, Kol - Milner, Džerard, Parker (Henderson), Okslejd-Čembrlen (Defo) - Jang - Velbek (Volkot).

Bonus video: