Remi Francuza u mornarskim dresovima

U reprizi polufinala Mundijala 1998. godine Hrvati su izvukli 0:0. Engleska samo 1:1 s Ganom, Bugari slavili na Kipru
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.03.2011. 22:18h

Francuzi su protiv Hrvatske u Parizu prezentovali nove dresove s mornarskim prugama, specijalno dizajniranim u Sjedninjenim Američkim Državama, ali u igri “trikolora” nije bilo ništa moderno.

U reprizi polufinala Mundijala 1998. godine Hrvati su izvukli 0:0, što je rezultat koji će makar neko vrijeme ublažiti gnijev medija prema selektor Slavenu Biliću nakon blamaže u Gruziji prije tri dana.

Francuzi su imali više od igre, ali su stvorili samo dvije prave šanse. Benzema je pucao nebu pod oblake, dok je Remi pogodio stativu. Jedinu šansu za Hrvatsku promašio je Perišić.

Okršaj na Sen Deniju bio je interesantan i zbog novog “duela” dva selektora. Loran Blan je u polufinalu Mundijala 1998. udario Bilića i dobio crveni karton, zbog čega je propustio utakmicu koja se igra jednom u karijeri - finale Svjetskog prvenstva protiv Brazila. Blan i Bilić sreli su se ponovo, ali je bilo miroljubivo.

Oslabljena Engleska, bez sedam fudbalera koji su počeli meč sa Velsom u subotu, odigrala je samo 1:1 sa Ganom na “Vembliju”. Domaćin je poveo golom Endija Kerola, koga je Fabio Kapelo dan prije meča upozorio da manje pije, da bi radost za preko 20 hiljada navijača Gane u Londonu donio Gijan u sudijskoj nadoknadi.

Igrao je i još jedan rival Crne Gore, Bugari su na gostovanju Kipru zabilježili prvu pobjedu u eri Lotara Mateusa. Jedini gol u pobjedi od 1:0 postigao je Martin Petrov.

Italijani su golovima Rosija i Matrija slavili protiv Ukrajine u Kijevu, dok je Australija pogocima Karnija i Vilkšira šokirala Njemačku u Menhengladbahu.

Važniji rezultati: Ukrajina - Italija 0:2 (0:1), Engleska - Gana 1:1 (1:0), Francuska - Hrvatska 0:0, Portugal - Finska 2:0 (1:0), Katar - Rusija 1:1 (1:1), Kipar - Bugarska 0:1 (0:1), Slovačka - Danska 1:2 (1:2), Grčka - Poljska 0:0, Njemačka - Australija 1:2 (1:0), Republika Irska - Urugvaj 2:3 (1:3).

Bonus video: