Remi Mogrena i Zete: Žale i jedni i drugi

"Izgleda da je došlo vrijeme i da poželim da je rezultat negativan po nas, jer kada smo poveli igrači su počeli da šetaju po terenu bez želje i volje", kazao je Branislav Milačić
0 komentar(a)
Mogren - Zeta, Foto: Vesko Belojević
Mogren - Zeta, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 15.10.2011. 22:23h

Mogren i Zeta remizirali su 2:2 u otvorenoj i neizvjesnoj predstavi na Lugovima, čime su i jedni drugi propustili šansu da naprave rezultat kojim bi se uključili u trku za titulu jesenjeg prvaka.

U zanimljivom okršaju oba rivala imala su period svoje dominacije – Zeta je vodila, Mogren došao do preokreta golovima Predraga Ranđelovića, da bi Kalačević u samom finišu donio konačnih 2:2.

Na kraju, i jedni in drugi su mogli da žale što nisu osvojili čitav plijen. Mogren zato što nije uspio da ostane na nivou iz prvog poluvremenu i na trijumfalan način završi posao, dok je Zeta mogla da dođe do tri boda u sudijskoj nadoknadi, kada je sjajan šut Peličića prohujao pored stative. Prethodno je, međutim, i Kapisoda “makazicama” mogao da donese trijumf Budvanima, ali je prečka spasila golmana Ivanovića.

Mogren je dobro otvorio meč, Vujović je već u trećem minutu opasno priprijetio Ivanoviću, a nakon toga su isto učinili Simović i Ćulafić. Zeta je, međutim, prva došla u vođstvo. U 20. minutu Došljak je krunisao sjajnu asistenciju Peličića.

Sedam minuta kasnije Božović je mogao da dotuče šampiona, predriblao je i golmana Todorovića, ali je otišao i suviše ukoso, tako da je domaći čuvar mreže stigao da uhvati loptu. Onda je uslijedio preokret u režiji Ranđelovića. U 31. minutu napadač domaćih je dobro reagovao poslije Matićevog kornera i izjednačio na 1:1, da bi pet minuta kasnije uklizao na nabačenu loptu i krunisao lijepu akciju u kojoj su učestvovali Ivanović i Ćulafić. U nadoknadi prvog poluvremena Zeta je mogla da izjednači, ali je golman Budvana Todorović krajnjim naporom, iz drugog pokušaja, zaustavio šut Koraća.

Gosti su u nastavku uspostavili ravnotežu na sredini, više držali loptu nego u prvom poluvremenu. Sa druge strane, Budvani su nekoliko puta šutirali na gol – Ranđelović i Matić su bili neprecizni, dok je golman Zete Ivanović bio koncentrisan nakon pokušaja Vujovića i Miodraga Zeca.

Ipak, izjednačenje je stiglo, sedam minuta prije kraja - mladi vezista Zete Filip Kalačević iskoristio je konfuziju u odbrani Mogrena i pogodio za 2:2.

"U prvom dijelu smo igrali onako kako ja želim, imali smo i šansi, preokrenuli vođstvo Zete, ušli u mirnije vode. No, izgleda da je došlo vrijeme i da poželim da je rezultat negativan po nas, jer kada smo poveli igrači su počeli da šetaju po terenu bez želje i volje. Zeta je bila bolja u nastavku", kazao je Milačić, uz žaljenje što je njegov tim propustio priliku da se potpuno vrati u trku za titulu.

"Kup nam je prioritet u ovom trenutku, mogli smo da se i da se potpuno vratimo u trku i u prvenstvu, ali šta je tu je. Mislim da su razmišljanja o kupu ostavila traga na igrače", zaključio je Milačić.

Po treneru Zete Radu Vešoviću, krajni rezultat je realan.

"Prekinuli smo seriju pobjeda, ali kako se sve odvijalo, možemo da budemo zadovoljni bodom. Mogren je bio agresivniji - jači u prvom dijelu. Mi smo ipak prvi došli do gola, a da smo postigli i drugi riješili bi smo meč u svoju korist. Nakon toga imali smo nesreću da primimo gol poslije prekida, dok smo u nastavku igrali mirno a u 90. minutu imali šansu i da dobijemo meč. Da smo osvojili tri boda, borili bi se i za jesenju titulu", kazao je Vešović.

Mogren - Zeta 2:2

Budva - Stadion Lugovi. Gledalaca: 400. Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Šaković (Podgorica), Boban Krstev (Cetinje). Strijelci: Ranđelović u 31. i 36. minutu za Mogren, Došljak u 20. i Kalačević u 83. za Zetu. Žuti kartoni: Ivanović, Ranđelović (Mogren), M. M. Radulović, Burzanović, Peličić, Orlandić (Zeta).

Mogren: Todorović 6,5, Ivanović 5,5 (R. Zec), Simović 6, Batak 6,5, Lakić 6, Mirković 7, Tatar 6,5, Matić 7, Ćulafić 6,5 (M. Zec), Vujović 6,5, Ranđelović 7,5 (Kapisoda).

Zeta: Ivanović 6,5, M. M. Radulović 6, Kaluđerović 6,5, M. B. Radulović 6,5, Novović 6,5, Burzanović 6,5, Božović 6,5, Došljak 7 (Kalačević 7), Peličić 7, M. Dabić 5,5 (Knežević), Korać 6 (Zlatičanin).

Bonus video: