Remi Osasune i Deportiva , Alaves uništio Betis

Osasuna je već ispala iz lige i do sada je sakupila 19 bodova, a Deportivo je 16. na tabeli sa 32 boda
0 komentar(a)
Osasuna, Foto: Beta/AP
Osasuna, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 30.04.2017. 19:12h

Fudbaleri Osasune i Deportiva odigrali su danas neriješeno 2:2, u utakmici 35. kola španskog prvenstva. Osasuna je povela u četvrtom minutu golom Džona Mondragona, a gosti su izjednačili preko Giljermea u 18. minutu. Giljerme je u 70. minutu postigao svoj drugi gol na utakmici, a konačan rezultat postavio je Huanfran autogolom u 78. minutu. Osasuna je već ispala iz lige i do sada je sakupila 19 bodova, a Deportivo je 16. na tabeli sa 32 boda.

Fudbaleri Alavesa pobijedili su u gostima posle preokreta Betis sa 4:1, a dva gola za pobjednike postigli su srpski internacionalci, Nenad Krstičić i Aleksandar Katai. Betis je posle prvog poluvremena vodio golom Rubena Parda iz 12. minuta, a do kraja prve dionice je još jednom zatresao mrežu, ali gol nije priznat zbog ofsajda. Alaves je izjednačio u 48. minutu. Krstičić je tada presjekao jedan dugački pas, a onda izbegao start odbrane, napravio sebi poziciju i sa oko 20 metara šutem po zemlji donio svom timu 1:1. To je bio njegov prvi gol u Španiji. Alaves je samo pet minuta kasnije poveo golom Karlosa Vigaraja, a isti igrač je četiri minuta nakon toga asistirao Kristijanu Santosu za 3:1. Katai je u igru ušao u 82. minutu, a u četvrtom minutu nadoknade vremena primio je loptu na polovini protivnika, a onda je dugo vukao i prošao kroz cijelu odbranu, da bi ušao u šesnaesterac i mirno je preciznim udarcem smjestio u mrežu. Alaves je sada 11. na tabeli sa 48 bodova, dok je Betis 15. sa 37. Meč nije imao naročit takmičarski značaj, pošto Alaves ne može da dođe do plasmana u Evropu, a Betis je obezbjedio opstanak.

Fudbaleri Eibara pobijedili su na svom terenu Leganes sa 2:0. Eibar je slavio golovima u drugom poluvremenu, Kikea u 62. i Serhija Enrića u 66. minutu meča, tako da je ostao na osmom mjestu sa 54 boda, sedam manje od Real Sosijedada na šestom mjestu, posljednjem koje vodi u Evropu. Leganesu je ovo bio četvrti poraz u posljednjih pet utakmica i sada ima 30 bodova, šest više od Sportinga iz Hihona, prvog tima iz zone ispadanja. Do kraja prvenstva ostala su još tri kola. Granada i Osasuna su već ispali iz Primere.

Bonus video: