Remi Torina i Milana, Glik opet strijelac

0 komentar(a)
Kamil Glik, Foto: Beta/AP
Kamil Glik, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 10.01.2015. 22:04h

Pogodak Poljaka Kamila Glika nakon kornera u 81. minutu spasao je Torino poraza od Milana, ali tradicija i dalje ostaje na snazi - "rosoneri" ni nakon 14 godina nisu izgubili od "bikova".

U Torinu je bilo 1:1, i to nakon što je Milan čitavo drugo poluvrijeme odigrao s igračem manje jer je u finišu prvih 45 minuta Matija de Šiljo isključen...

Milan je prethodno poveo pogotkom Žeremija Meneza iz penala koji je sam i iznudio, ali je bod domaćinu donio Glik 5. pogotkom ove sezone u prvenstvu.

Nijedan defanzivac u Seriji A nema takav golgeterski učinak. Toro je čak 26 puta šutirao ka golu protivnika, nijedna ekipa nije imala više pokušaja u Seriji a ove sezone.

"Nismo protivniku dozvolili mnogo šansi, a mi smo ih imali, i to prilično. Zaslužili smo i i tri boda, ali zadovoljni smo i remijem", rekao je Glik, kapiten "granate".

S druge strane, „rosoneri” definitivno nisu dobro počeli 21015. godinu, jer je ovaj remi stigao nakon izgubljene utakmice od Sasuola na „San Siru”. To je Milanu bio prvi poraz na otvaranju kalendarske godine još od 1997.

Identičan rezultat kao u Torinu viđen je u duelu Sasuola i Udinezea. Domaćin je poveo preko Simonea Zaze, a bod „zebrama” donio je Siril Tero.

Sjutra se igraju dva derbija - Roma i Lacio se od 15 časova sastaju na "Olimpiku", dok Juventus u večernjem terminu gostuje Napoliju.

Rezultati

Torino - Milan 1:1 (Glik 81 - Menez (penal) 3)

Sasuolo - Udineze 1:1 (Zaza 15 - Tero 26)

Nedjelja: Inter - Đenova (12.30), Roma - Lacio, Atalanta - Kjevo, Kaljari - Ćezena, Fiorentina - Palermo, Sampdorija - Empoli, Verona - Parma (15), Napoli - Juventus (20.45).

Bonus video: