Remi u Ajndhovenu po mjeri Milana, Sosijedad pred vratima raja

Zenit završio posao u Portugalu, Viktorija Plzenj dobila Maribor 3:1, Real Sosijedad šokirao Lion na "Žerlanu" (2:0)
69 pregleda 6 komentar(a)
Milan, Foto: Beta/AP
Milan, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.08.2013. 21:18h

PSV Ajndhoven i Milan pokazali su večeras na "Filips areni" da je i jednima i drugima mjesto u Ligi šampiona. Neko će, ipak, morati u Ligu Evrope, a eliti su bliži Milanezi - slavni italijanski klub izborio je 1:1, što mu daje veće šanse pred revanš na "San Siru".

Milan je poveo u 15. minutu, kada je El Šaravi glavom sproveo u mrežu sjajan centaršut Abatea sa desne strane. Holanđani su u nastavku igrali za nijansu bolji fudbal, ali im je za ijednačenje trebala pomoć protivnika - golman Abijati očajno je reagovao u 60. minutu nakon šuta iz daljine, pa Slovencu Matavžu, prošlogodišnjem "krvniku" Zete, nije bilo teško da gurne loptu u mrežu.

"Milan čeka potvrdu u revanšu", napisala je "Gazeta delo sport".

Real Sosijedad ima velike izglede da prvi put u istroriji zaigra u Ligi šampiona, nakon pobjede nad "dežurnim" učesnikom elite, ekipom Liona, i to u gostima - 0:2. Okršaj na "Žerlanu" obilježila su dva spektakularna gola sastava iz Baskije (Grizman makazicama, Seferović sa 30 metara), kao i crveni karton koji je srpski sudija Milorad Mažić dodijelio srpskom defanzivcu u Lionu, Milanu Biševcu.

"Liga šampiona bez Liona", napisao je "L'Ekip".

Zenit je završio posao u Portugalu, nakon het-trika Širokova i pobjede od 4:1 nad Pakoš Fereiorom. Blizu elite je i Viktorija iz Plzenja, koja je slavila sa 3:1 protiv Maribora. Mnogo toga bi bilo drugačije da Slovenci nisu primili treći gol u posljednjem minutu...

Rezultati:

Lion - Real Sosijedad 0:2

Grisman 17, Seferović 50

Pasoš Fereira - Zenit 1:4

Leao 58 - Širokov 27, 60, 90, Degra 85(autogol)

PSV - Milan 1:1

Matavž 60 - El Šaravi 15

Viktorija Plzenj - Maribor 3:1

Čisovksi 8, Darida 58, Duriš 90 - Mejač 66

Šahtjor Karagandi - Seltik 2:0

Finončenko 12, Hižničenko 77

Sjutra:

Dinamo Zagreb - Austrija Beč

Fenerbahče - Arsenal

Ludogorec - Bazel

Šalke - PAOK

Steaua - Legija

Bonus video: