Remi u derbiju "đavola i "tobdžija", Liverpul dobio nakon preokreta, a Čelsi izgubio na isti način

Arsenal je bio bliži pobjedi na "Old Trafordu", ali je Mančester junajted odbranio domaći teren
92 pregleda 0 komentar(a)
Murinjo i Emeri, Foto: Reuters
Murinjo i Emeri, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.12.2018. 22:00h

Arsenal je dva puta vodio, Mančester junajted stizao rezultata a onda je preživio brojne sjajne nalete "tobdžija" na "Old Trafordu". Arsenal je neporažen već 20 utakmica, dok je ekipa Žoze Murinja vezala treći uzastopni remi, kojim je spriječila velikog rivala da se probije na treće mjesto nakon kiksa Čelsija. Arsenal, doduše, ima isti broj bodova kao i Čelsi (31) ali slabiju gol razliku.

Mustafi nakon velike greške De Hee u 26. minutu je doveo Arsenal u vođstvo, d abi četiri minuta kasnije izjenačio Marsijal. U 68. minutu je Lakazet bio požrtvovan i uspio je da smjesti loptu u mrežu, ali su preveliko slavlje gostiju iskoristili domaći da u narednom napadu poravnaju preko Lingarda.

Liverpul drži korak u borbi za titulu. Iako u kombinovanom sastavu ekipa Jirgena Klopa je slavila na gostovanju ove sezone lošem Barnliju, pa je nakon 15. kola na 39 bodova, dva manje do lidera Mančester sitija.

Domaćin je poveo u 54. minutu preko Korka, a osam minuta kasnije je izjednačio Milner. Potom su u igru ušli Salah i Firmino, koji je pogodio nakon tri minuta na terenu za preokret u 69. da bi Egipćanin Salah asistirao Šaćiriju za konačan rezultat u prvom minutu nadoknade.

Okliznuo se Čelsi u Vulverhemptonu, iako su "plavci" do odmora bili bolja ekipa i vodili su novim golom Loftus -Čika u 18. U nastavku iz prva dva šuta Vulvs je preokrenuo, nakon sjajnih akcija i golova Himenesa u 59. i Žote četiri minuta kasnije.

Totenhem je slavio laku pobjedu na "Vembliju" protiv Sautemptona. Kejn u 9, Lukas u 51. i Son u 55. minutu su golovima pokazali da su "sparsi" zaboravili poraz preokretom u derbiju sjevernog Londona od Arsenala. Sa druge strane počasni gol na debiju Hasenhutla na klupi "svetaca" postigao je Ostin u trećem minutu nadokande. Sautemptonu se, dakle, nije isplatio otkaz Marku Hjuzu nakon remija sa Mančester junajtedom (2:2) u prošlom kolu.

Fulam je remizirao kući sa Lesterom. Fulam je poveo u 42. golom Kamare na asistenciju Mitrovića, ali je Klaudija Ranijerija pobjede nad bivšim klubom koštao gol Medisona u 74. minutu. Sa identičnih 1:1 završen je duel Evertona i Njukasla, koji je poveo preko Rondona u 19. da bi Rišarlison u 38. min utu postavio konačan rezultat.

Rezultati:

Barnli - Liverpul 1:3

Fulam - Lester 1:1

Everton - Njukasl 1:1

Vulvs - Čelsi 2:1

Mančester j. - Arsenal 2:2

Totenhem - Sautempton 3:1

Bonus video: