Remi u Dortmundu po mjeri Klopa, Vukčevićeva Braga pred ispadanjem

0 komentar(a)
Jirgen Klop, Foto: Reuters
Jirgen Klop, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.04.2016. 21:13h

Cio „Vestfalen“ - udruženi navijači Borusije i Liverpula - pred početak prvog meča četvrtfinala Lige Evrope uglas su otpjevali zajedničku klupsku himnu „You’ll never walk alone“. Kraj terena, povratniku na mjesto uspjeha Jirgenu Klopu, bivšem treneru „milionera“, a sadašnjem menadžeru „redsa“, vjerovatno su se vratile slike sedmogodišnje avanture u Dortmundu.

Heroj navijača dva kluba pred duel je rekao da neće piti tablete za smirenje i da ne želi da sputava sebe ako Liverpul postigne gol.

Tako je i bilo – 20-togodišnji belgijski napadač Divok Origi je u 35. minutu poslije dodavanja glavom Džejmsa Milnera pobjegao odbrani Borusije, zatresao mrežu Vajdenfelera i doveo goste u vođstvo. Kamera je zumirala Klopa, koji je stegao pesnice i vilice, u eksplozivnom naletu davajući oduška emocijama.

Ipak, iako je njegov sastav disciplinovanom igrom umirio protivnika, u revanš za sedam dana ne unosi pobjedu. Krivac za to je štoper Borusije Mats Humels koji je u 48. minutu, u svom stilu, nakon prekida udarcem glavom postigao ohrabrujući pogodak za „milionere“...

Crnogorski reprezentativac Nikola Vukčević odigrao je 87 minuta u najavi oproštaja Brage – Portugalci su na svom terenu poraženi od Brage 2:1. Domaći sastav je bio aktivniji, a iskusniji gosti konkretniji. Štoper Jaroslav Rakicki je neposredno pred odlazak na odmor ošamutio rivala, a potpis na izvjesni prolaz ukrajinskog šampiona stavio je Argentinac Fakundo Fereira u 70. minutu. Eduardo je minut prije kraja ublažio poraz Brage.

Sevilja se tokom cijele sezone muči u gostima – u 15 mečeva u Primeri na strani, nije pobijedila nijednom. Andalužani su se, izgleda, čuvali za duel sa Atletik Bilbaom na "San Mamesu" – iako su gubili od 48. minuta, branioci titule su preokrenuli i pogocima Kolodžiječaka i Ibore zakucali na vrata polufinala.

Viljareal je odbranio čast domaćina, ali mu trijumf na "Madrigalu" nad Spartom 2:1 ne garantuje miran revanš.

Reprezentativac DR Konga Sedrik Bakambu je već u 3. minutu kaznio naivnost češkog golmana Bičika.

U sudijskom dodatku, Brabec je poslije kornera zatresao mrežu domaćih i kaznio ih za propuštene prilike. Za podmirenje fudbalske pravde postarao se Bakambu novim pogotkom u 63. minutu...

Liga Evrope – prvi mečevi četvrtfinala

Borusija Dortmund – Liverpul 1:1 (0:1)

(Humels 48 – Origi 36)

Braga – Šahtjor 1:2

(Eduardo 89 - Rakicki 45, Fereira 75)

Atletik Bilbao – Sevilja 1:2 (0:0)

(Aduriz 48 – Kolodžiječak 56, Ibora 83)

Viljareal – Sparta 2:1 (1:1)

(Bakambu 3, 63 – Brabec 45)

Bonus video: