Remijem zadovoljniji šampion

"Nakon svega, zalaganja, požrtvovanja, ali i brojnih promašenih šansi mojih igrača, svakako da ne mogu biti zadovoljan konačnim ishodom", rekao je Miodrag Vukotić, trener Mladosti.
0 komentar(a)
Mogren, Foto: Zoran Đurić
Mogren, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 18.09.2011. 08:58h

Poput majskog odmjeravanja snaga na Starom aerodromu, domaća Mladost i Mogren su remizirali. No tu se ne završava sličnost, pošto je i ova utakmica bila dinamična, a na osnovu viđenog, krajnjim epilogom opet su gosti ti koji moraju slaviti bod.

"Igralo se po nesnosnim uslovima. Možda smo trebali da počnemo u tri sata da se ne bismo pomeli", u svom stilu je kazao trener Mogrena Brano Milačić.

Mladost je bolje ušla u meč, Savićević je nakon solo prodora pronašao Merdovića koji se namještao ispred gola gostiju, ali je odabrao loše rješenje da šutira preko gola. Aktuelni šampion je, ipak, prvi došao do gola, i to iz prvog šuta u 15. minutu. Mogren je iskoristio zastoj u igri Mladosti koja je čekala faul nad Merdovićem na vrhu kaznenog prostora, da sjajnom kontrom Đorđevića i realizacijom kapitena Gluščevića dođe do vođstva.

To nije pokolebalo Mladost da nastavi sa atacima i boljom igrom. Đurišić je u 25. minutu oprobao šut, a ni Savićević nešto kasnije nije loptu dobro zahvatio glavom. Nakon pogrešne procjene sudije Mijuškovića i slobodnog udarca za Mogren, Vujović je u 37. minutu umalo duplirao vođstvo, ali je Marčelja fantastičnom reakcijom spasio mrežu.

"Utakmica je bila dobra i loša. Ustvari, više dobrog je bilo kod domaćina, pogotovo u drugom poluvremenu u kojem su dominirali, ali i mi smo mogli do gola u posljednjem minutu. Nijesam zadovoljan igrom, moramo je popraviti kada se za to stvore vremenski uslovi. Nijesam zadovoljan ni rezultatom, ali nam više nije ni pripalo", naglasio je Milačić.

Na samom otvaranju nastavka Simović je neopreznim startom nad Rašovićem skrivio penal, a Merdović je svoj tim vratio u igru. Već u narednom napadu Đurišić i Merdović su promiješali odbranu Mogrena, ali se Merdović umjesto realizacije odlučio za nepreciznu asistenciju Vučiću. Kazna je umalo stigla na drugoj strani, ali je šut Lakića Marčelja uspio da izbaci u korner.

U narednih pola sata su se ređale šanse pred suprotnim golom, a nakon slobodnog udarca Martinovića u 82. minutu sa 30-ak metara, žestoko se zatresla prečka savladanog golmana Todorovića. Do kazne za brojne promašaje ipak nije došlo, pošto je Gluščevićev šut u samom finišu završio na statitvi.

"Da mi je neko prije utakmice ponudio remi bio bih zadovoljan. Ali, nakon svega, zalaganja, požrtvovanja, ali i brojnih promašenih šansi mojih igrača, svakako da ne mogu biti zadovoljan konačnim ishodom. Ipak, moji igrači su pokazali da će ove sezone malo ko odavde odnijeti bodove", rekao je Miodrag Vukotić, trener Mladosti.

Mladost - Mogren 1:1

Podgorica - Stadion Mladosti. Gledalaca: 150. Sudija: Dragan Mijušković (Nikšić). Pomoćnici: Srđan Korać (Bar), Veselin Đuranović (Podgorica). Strijelci: Merdović iz penala u 53. minutu za Mladost, a Gluščević u 15. minutu za Mogren. Žuti kartoni: Gluščević, Mirković, Simović, Lakić, Radišić (Mogren). Crveni karton: Mirković (Mogren).

Mladost: Marčelja 7, Živković 7, Šofranac 7,5, Lakić 6,5, Lončar 7 (Martinović), Mijušković 6,5, Tomić 6,5, Merdović 7, Savićević 7,5 (Vučić 7), Đurišić 6,5 (Raičević), Rašović 6,5.

Mogren: Todorović 7, Lakić 6,5, Radišić 6, Simović 6, Batak 6, Mirković 5, Tatar 6,5, Đorđević 6,5 (Ćulafić, Bakić), Matić 6, Vujović 6 (Zec), Gluščević 7,5.

Bonus video: