Reprezentativci Španije ukupno imaju 233 trofeja u karijeri

Kapiten Španije i Real Madrida Iker Kasiljas do sada je osvojio 18 titula, Serhi Buskets i Pedro Rodriges po 16, a u klubu koji ima dvocifren broj pehara je još Pepe Rejna (10)...
1 komentar(a)
španija, Foto: Beta/AP
španija, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.07.2012. 10:56h

Španija je prije dvije noći upisala „tripletu” i zaokružila dva Eura i Svjetsko prvenstvo (postala je prva reprezentacija koja je to uradila), a madridska „Marka” je u vremenu velikog slavlja bila raspoložena i da malo „kopa” po statistici i istoriji.

Tako je tiražni list došao na ideju da prebroji sve trofeje koje imaju španski igrači i brojka je gotovo nestvarna - 23 asa koja su predstavljala „furiju” u Poljskoj i Ukrajini do sada su osvojila 233 trofeja u klupskoj i reprezentativnoj karijeri!

Dominiraju Barsini „blizanci” Ćavi Ernandes i Andres Inijesta koji imaju po 24 titule, a blizu su im i saigrači iz „blaugrane” Viktor Valdes (21) i Đeđar Pike koji je podizao pehar 20 puta.

Kapiten Španije i Real Madrida Iker Kasiljas do sada je osvojio 18 titula, Serhi Buskets i Pedro Rodriges po 16, a u klubu koji ima dvocifren broj pehara je još Pepe Rejna (10)...

Serhio Ramos, Ćavi Alonso i Sesk Fabregas su se radovali po devet puta, Hesus Navas osam, a Fernando Tores, David Silva, Raul Albiol i Huan Mata po sedam puta.

Slijede Alvaro Arbeloa (pet), Havi Martines i Huanfran po četiri, te Santi Kasorla (tri), Fernando Ljorente i Alvaro Negredo (dvije) i Đordi Alba kojem je titula prvaka Evrope prvi trofej u karijeri.

Brojka bi bila sigurno još impresivnija da selektor Visente del Boske nije morao da odustane od povrijeđenih Karlesa Pujola i Davida Vilje.

Njih dvojica do sada u karijeri imaju ukupno 33 pehara - Pujol 21, a Vilja 12. Da su, na primjer, igrali (tada bi vjerovatno iz tima ispali Albiol i Negredo) sada bi Španci imali ukupno 257...

Koliko je Španija u finalu bila u prednosti u odnosu na Italiju govori i podatak da su najiskusniji među „azurima” Andrea Pirlo i Đanluiđi Bufon u karijeri osvojili 11, odnosno, deset titula.

Bonus video: